Logo UHasselt

menu

UHasselt SEE


Universiteit Hasselt School of Expert Education

WingsPro

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

WINGSPRO

Opleiding voor ingenieurs met een passie voor innovatie en ondernemerschap

Ben je een ingenieur met een passie voor innovatie en ondernemerschap en wil je je carrière een boost geven, dan is WingsPro de geknipte opleiding voor jou.

Je werkt een eigen innovatief (bedrijfs)project uit, bijgestaan door een persoonlijke professionele coach. Dit gaat gepaard met 3 innovatiebootcamps met interactieve sessies door lesgevers met ervaring in de industrie of het ondernemerschap. Tot slot kan elke deelnemer zich verdiepen in een technologisch domein naar keuze.

 

 

 

 

Waarom kiezen voor WingsPro?

Het doel van WingsPro is om werkende ingenieurs met een open blik innovatief aan de slag te laten gaan. Deelnemers valoriseren een eigen idee als werknemer van een bedrijf of als start-up. Dit niet enkel technisch, maar ook economisch, sociaal en maatschappelijk. Welk probleem lost mijn innovatie op en voor wie? Hoe kan ik mijn innovatieproces verbeteren? Hoe communiceer ik hierover? Het zijn allemaal vragen die aan bod komen en meteen worden uitgewerkt in het eigen project. Een win voor alle betrokken partijen:

  • Als deelnemer scherp jij je innovatie-en ondernemerscompetenties aan. Je verruimt je blik en leert innovatieve projecten bekijken in al hun aspecten. Daarnaast leer je ook van elkaar en kijk je eens buiten je eigen bedrijf. Op die manier geef jij je professionele loopbaan een extra boost.
  • Als werkgever geef jij je werknemer de kans om zijn/haar horizon te verruimen om meer ondernemend en breeddenkend aan de slag te gaan. Op die manier werkt hij/zij niet enkel aan zijn/haar eigen competenties, maar krijg jij ook een breder inzetbare werknemer. Bovendien wordt het project uitgewerkt binnen het bedrijf, waardoor de hele werkvloer mee kan genieten van de nieuwe inzichten.

 

Praktisch

De opleiding loopt van september 2019 tot maart 2020. De innovatiebootcamps vinden plaats in Gent, Leuven en Hasselt. Alle informatie over het programma is te vinden op deze website.

 

Meer weten?

Karine Evers | opleidingsmanager

E: karine.evers@uhasselt.be
T: +32 11 29 21 33

 

Partners

 

Met steun van