Logo UHasselt

menu

UHasselt


Algemeen - Zomerschool LCMS

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

ALGEMEEN - ZOMERSCHOOL LCMS

UHasselt en KULeuven (KHLim) organiseren in samenwerking met ThermoFisher Scientific een ‘Zomerschool LC-MS’. Tijdens deze zomerschool wordt een opleiding tot gebruiker van vloeistofchromatografie - massaspectrometrie (LC-MS) gegeven aan jonge onderzoekers en masterstudenten.

LC-MS is een zeer krachtige analysetechniek die steeds meer gebruikt wordt in de bedrijfswereld én onderzoekswereld voor het identificeren en kwantificeren van organische componenten in zeer lage concentraties. Na het doorlopen van de zomerschool kennen de cursisten de theoretische werking van het LC-MS (Iontrap) toestel, de verschillende MS detectoren, het principe van MSn en de verschillende wijzen van ionisatie. Daarnaast leren de cursisten tijdens praktijksessies zelf een gevoelige en selectieve detectiemethode op punt te stellen om kleine organische moleculen te detecteren in een waterige oplossing door ze te scheiden via vloeistofchromatografie en te identificeren en kwantificeren met behulp van massaspectrometrie. Dit programma wordt afgewerkt in 5 dagen.

De opleiding zal doorgaan op de Universitaire Campus te Diepenbeek, van 1 tot 5 september 2014. Voor de gebruiksmiddelen, drukwerk en catering wordt een vergoeding van 100 EUR gevraagd.

Om de cursus zo intensief mogelijk te houden wordt het aantal deelnemers beperkt tot 9 personen.

Deelnemende cursisten moeten een degelijke basiskennis hebben van vloeistofchromatografie en massaspectrometrie en zijn bij voorkeur in het bezit zijn van een master diploma in een wetenschappelijke richting.  Gemotiveerde laatstejaarsstudenten kunnen zich ook inschrijven.

Kandidaten kunnen zich inschrijven voor deze opleiding (tot en met 31 mei 2014).  Daarna zullen we de kandidaten selecteren en hierbij zo veel mogelijk scholen en opleidingen aan bod laten komen.