Logo UHasselt

menu

Symposium Psychosociale aspecten in de zorg voor patiënten met kanker


Symposium Psychosociale aspecten in de zorg voor patiënten met kanker

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

LESSEN UIT PRAKTIJKGERICHT, WETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK

Avondsymposium 4 mei 2017, 19.00 - 21.00 uur

Kanker wordt steeds meer een chronische ziekte, met gelukkig steeds verbeterende overlevingskansen. Onze gezondheidszorg evolueert geleidelijk van ziekte-gerichte zorg naar geïntegreerde en patiënt-gecentreerde zorg. In het kader hiervan benadrukte het toonaangevende Institute Of Medicine (IOM) het belang van ‘Cancer Care for the Whole Patient’ met inclusie van de psychosociale benadering. Concrete implementatie hiervan, steeds gericht op de noden van de patiënt en zijn omgeving, is een uitdaging, maar ook een noodzaak. Wat leren we vanuit praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek?
Wat zijn psychosociale noden, hoe gaan we ermee om en hoe kunnen we ze in beeld brengen, kan dit met een eenvoudige vragenlijst en wat vinden de professionals hiervan, kunnen we de psychosociale focus integreren in een transmuraal zorgpad?
Deze en andere vragen komen aan bod tijdens het avondsymposium op 4 mei in Universiteit Hasselt.
Het avondsymposium zal worden afgesloten met een receptie in combinatie met een infomarkt. Hier zullen zorg- en ondersteuningsinitiatieven gepresenteerd worden, alsook onderzoek in de psycho-oncologie. Mooie opportuniteiten voor het delen van ervaringen en best practices.

Indien u graag uw zorgaanbod, initiatieven, materiaal of onderzoek presenteert op deze ‘infomarkt’ kunt u contact opnemen met bojoura.schouten@uhasselt.be en wordt er voor u een tafel of poster-bord voorzien.

Programma

Praktische info:

Datum: donderdag 4 mei, 19-21uur
Locatie: Aula Universiteit Hasselt - campus Diepenbeek
Accreditering voor artsen werd aangevraagd.

Deelname is gratis. Wel vragen wij in te schrijven via deze website vóór vrijdag 28 april 2017.