Logo UHasselt

menu

Rectorverkiezingen 2016


Rectorverkiezingen 2016

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

WIE ZIJN DE KANDIDATEN EN WAT ZIJN HUN PLANNEN?

De kiescommissie – die in maart per loting werd samengesteld – ontving twee ontvankelijke kandidaturen: die van Luc De Schepper (huidig rector) en van Piet Stinissen (decaan faculteit Geneeskunde en levenswetenschappen). Ontdek hier wat hun plannen zijn voor de UHasselt.

Prof. dr. Luc De Schepper

Luc De Schepper (59) studeerde fysica aan de Universiteit Antwerpen (1975-1979). Hij behaalde in 1983 een doctoraat in de experimentele vaste stof fysica aan de UHasselt (toenmalige LUC). Sindsdien was hij verbonden aan het Instituut voor Materiaalonderzoek (IMO) van de UHasselt, waar hij van 1991 tot 2000 hoofd van de divisie Materiaalfysica was en van 2001 tot 2004 directeur. Zijn onderzoeksdomein is de ontwikkeling van nieuwe materiaalsystemen voor gebruik in de (micro)elektronica.

Luc De Schepper heeft meer dan 130 publicaties in de internationale wetenschappelijke literatuur op zijn naam staan en is houder van vijf patenten. Hij richtte in 1995 de eerste ‘spin-off’ van de UHasselt op: Destin nv. Dat bedrijf produceert testapparatuur om de levensduur van computerchips te bepalen. Het Koreaanse Chiron Technologies kocht Destin nv later op.

In 2004 werd Luc De Schepper verkozen tot rector. De Raad van Bestuur volgde in 2005 zijn voorstel om de naam LUC te wijzigen in UHasselt. Luc De Schepper werd in 2008 herkozen voor een nieuwe termijn van vier jaar, in 2012 volgde een nieuwe herverkiezing tot rector. Sinds 2015 is rector De Schepper voorzitter van de Vlaamse Interuniversitaire Raad (VLIR). Zijn mandaat als VLIR-voorzitter loopt tot 2017.

Luc De Schepper is gehuwd en vader van 2 kinderen (een zoon en een dochter).

Lees hier het beleidsplan van Luc De Schepper

 

Prof. dr. Piet Stinissen

Piet Stinissen (51) studeerde biochemie aan het toenmalige LUC en behaalde een diploma lerarenopleiding aan de UAntwerpen. Daar doctoreerde hij ook in de wetenschappen (biochemie), in het team van Christine Van Broeckhoven. Geboeid door biomedisch onderzoek werd hij postdoctoraal onderzoeker aan het Dokter Willems Instituut, de voorloper van het Biomedisch Onderzoeksinstituut.

In 1999 werd Piet Stinissen aan de UHasselt aangesteld als professor, waar hij immunologie en moleculaire genetica doceert aan studenten geneeskunde en biomedische wetenschappen. Hij is eveneens gastprofessor immunologie aan de universiteit van Antwerpen en (co)promotor van meer dan twintig doctoraatsstudenten. In zijn onderzoek focust hij op auto-immuunziekten als MS. Professor Stinissen stond mee aan de wieg van twee succesvolle UHasselt-spin-offs, waaronder Apitope.

Piet Stinissen was van 2004 tot 2009 directeur van onderzoeksinstituut BIOMED. In 2009 werd hij verkozen als decaan van de faculteit Geneeskunde en levenswetenschappen, in 2014 volgde een herverkiezing. Hij is initiatiefnemer van het ‘Life Sciences Actieplan Limburg’, voorzitter (en medeoprichter) van het ‘Limburg Clinical Research Program’ (LCRP) en medeoprichter van het MS-Netwerk Limburg. Daarnaast is hij medeoprichter en/of bestuurder van ziekenhuisnetwerk Hospilim, BioVille, LifeTechValley, het Vlaams Centrum voor Medische Innovatie, Flanders’ Vaccine, Flanders’Care, de stichting Biomedica en de European School for Neuroimmunology.

Piet Stinissen is getrouwd en heeft twee dochters.

Lees hier het beleidsplan van Piet Stinissen