Logo UHasselt

menu

UHasselt SEE


Universiteit Hasselt School of Expert Education

UHasselt SEE

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

LEERTRAJECT DIDACTIEK VAN DE LIEFDE


Hoe kunnen we anders kijken naar verandering en andere veranderpraktijken ontwikkelen?

In het kader van Permanente Vorming Universiteit Hasselt, organiseren we exclusief voor afgestudeerden van het programma HR Leadership (HRM) en Matrix het leertraject:  Didactiek van de Liefde: “Hoe kunnen we anders kijken naar verandering en andere veranderpraktijken ontwikkelen?”

Als leidraad voor dit leertraject nemen we de vier praktijken beschreven in het spraakmakende artikel 'De didactiek van de liefde: nederigheid, verbindend present zijn, moed en toewijding'.

Leerbegeleiders van dit traject zijn Sven De Weerdt en Rombout van den Nieuwenhof.

 Het programma bestaat uit vier begeleide werkateliers, waarbij telkens één van de vier praktijken wordt uitgediept, gevolgd door één integratiedag met een open space moment en een eindgesprek in de leergroep.


Na elk van de vier werkateliers vragen we aan de deelnemer om:

  • in de eigen werkcontext aan de slag te gaan met een concrete praktijkopdracht, waarbij men toewerkt naar een concrete interventie in de eigen werkcontext;
  • in een intervisiegroep van een viertal deelnemers een halve dag samen te komen om elkaar te ondersteunen in het omgaan met ervaren dilemma’s in de confrontatie met de werkomgeving en met het opleidingstraject;
  • zich te verdiepen in een aantal teksten en te werken aan ervaringsverslag.


In het programma staan de volgende leerprincipes centraal:

  1. cocreatie en zelforganisatie
  2. actief aan de slag gaan met en in de eigen praktijk
  3. open onderzoek van het hier-en-nu.
Dit leertraject van vijf dagen staat enkel open voor alle alumni HR Leadership (voormalige HRM programma) en Matrix die geboeid zijn door de vraag hoe ze hun veranderingspraktijk in verandering kunnen brengen.

 


Sven De Weerdt is doctor in de psychologie (KU Leuven), als docent en begeleider betrokken in de postacademische programma’s HR Leadership en Relatie- en communicatiewetenschappen (UHasselt), gastprofessor Wetenschapsfilosofie aan de tUL, zelfstandig procesbegeleider vanuit hUmanO, publiceerde een aantal artikels en hoofdstukken over professionele ontwikkeling en leiderschap, coauteur van het boek Cocreatief leiderschap. Mierenspel (2012) en auteur van het boek Dansen met de wereld. Psychologie van de ontmoeting (2012).
Rombout van den Nieuwenhof studeerde psychologie in Nijmegen, haalde zijn MBA aan de Universiteit van Amsterdam, volgde de opleiding psychoanalytische psychotherapie bij het RINO, promoveerde aan de UvA op complexe en dynamische veranderprocessen en volgde de basisopleiding Zijnsoriëntatie in Utrecht.  Naast zijn werk als trainer, coach en organisatieadviseur bij Zeno Organisatieontwikkeling, is hij trainer/docent voor diverse postacademische opleidingen in Nederland, België en Engeland. Hij schreef het boek De taal van verandering (2006), en schreef mee aan Waarderend organiseren (2008).

 

 

 

Planning

Het leertraject start in het voorjaar van 2014. Exacte data volgen later.

Dag Thema
Dag 1 Introductie en de praktijk van nederigheid
Dag 2 De praktijk van verbindend present zijn
Dag 3 Moed
Dag 4 Praktijk van toewijding
Integratiedag Open space en eindgesprek

 

Locatie

Universiteit Hasselt | Campus Diepenbeek | Agoralaan Gebouw D | 3590 Diepenbeek

 

Kostprijs

Prijs van dit leertraject: 1.250 euro (excl. lunch)
U kan voor dit leertraject gebruik maken van de KMO-portefeuille.

 

Inschrijven

Heb je interesse om het traject te volgen? Reserveer dan alvast een plaatsje bij Marleen Cupers (marleen.cupers@uhasselt.be)
Officieel online inschrijven is nog niet mogelijk.


 


Secretariaat Didactiek van de Liefde

Marleen Cupers
E: marleen.cupers@uhasselt.be
T: +32(0)11 26 86 66

Universiteit Hasselt | Campus Diepenbeek
Agoralaan Gebouw D | B-3590 Diepenbeek

Postadres: Universiteit Hasselt | Martelarenlaan 42 | B-3500 Hasselt