Hou mij op de hoogte

Logo UHasselt

menu

Educatieve masters


Educatieve masters

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

EDUCATIEVE MASTERS - NIEUW!*

Aan de universiteit van vandaag vormen we de leraren van morgen

Wil je anderen prikkelen vanuit jouw passie voor een vak? Wil je een boeiende, uitdagende loopbaan in het onderwijs of de educatieve sector? Dan is de educatieve masteropleiding vast iets voor jou! In deze academische masteropleiding verdiep en verbreed je jouw kennis van een vakgebied en word je ondergedompeld in onderwijsrelevante thema’s. Bovendien kom je vanaf de eerste dag in contact met de praktijk! De educatieve masteropleiding stoomt je klaar voor een succesvolle job in het onderwijs.

 

Wat is een educatieve masteropleiding?

Een educatieve masteropleiding is een geïntegreerd geheel van pedagogisch-didactische, vakdidactische en vakinhoudelijke onderdelen. Deze opleiding is voornamelijk gericht op de vorming van toekomstige leraren voor de 2de en 3de graad secundair onderwijs. Evenwel is deze educatieve master ook aanbevolen voor onderwijsopdrachten in het hoger onderwijs, het geven van bedrijfsopleidingen en -trainingen, voor de educatieve werking in musea en educatieve centra …

 

Kies voor één van de volgende educatieve masters

 

Wie kan instromen?

Je kan rechtstreeks na een academische bacheloropleiding kiezen voor een educatieve masteropleiding. Heb je al een masterdiploma? Dan volg je het verkort traject (60 studiepunten) waarin enkel de onderwijsrelevante thema’s aan bod komen.

 

Waarom een educatieve masteropleiding volgen aan UHasselt?

  1. Je hebt expertise in jouw vakgebied én als leraar.

  2. Je doet diverse praktijkervaringen op vanaf de eerste dag.

  3. Je zet krachtige leerprocessen op, gericht op talenten van lerenden.

  4. Je bent een voortrekker van innovatief onderwijs.

  5. Je werkt samen met lerenden, groepen, collega's en partners.

  6. Je hebt impact op het onderwijs en de maatschappij van morgen.

 

*De educatieve masteropleidingen zullen van start gaan in academiejaar 2019-2020 onder voorbehoud van de goedkeuring door de Vlaamse Regering. Zij vervangen vanaf academiejaar 2019-2020 de specifieke lerarenopleiding aan de universiteiten en de centra voor volwassenenonderwijs.