Logo UHasselt

menu

Help studenten


Infrastructuur

Help studenten

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

EDUROAM

 

Wat is eduroam ?

Eduroam staat voor 'Education Roaming' en is een initiatief van TERENA.  Het project laat iedere student of personeelslid toe om op een eenvoudige en veilige manier gebruik te maken van het draadloze netwerk buiten de eigen instelling (ook in het buitenland).  Een overzicht is beschikbaar op de Eduroam website.


Aanmelden ?

  1. Maak een draadloze verbinding!
  2. Gebruik uw e-mail adres of gebruik uw userid gevolgd door @uhasselt.be vb 00832343@student.uhasselt.be of lucp1234@uhasselt.be.

Waar en wanneer kan ik het gebruiken ?

U gaat naar een vergadering op het PHL en neemt Uw laptop mee.  U kunt daar inloggen op het eduroam netwerk met Uw UHasselt userid om zo toegang te krijgen tot e-mail en webdiensten.

U gaat naar een conferentie in Italië, ook daar kunt U gewoon inloggen op het eduroam netwerk bij een deelnemende instelling.

Beschikbaarheid binnen de UHasselt

Alle accesspoints op de campus ondersteunen ook toegang tot het eduroam netwerk.  Aangezien eduroam gebruik maakt van 802.1X authenticatie technologie zijn er wel enige instellingen vereist voor het draadloze netwerk.

  • WPA/TKIP of WPA2/AES draadloze toegang (Windows XP ondersteund standaard enkel WPA/TKIP maar kan ook WPA2/AES ondersteunen dmv een update, verkrijgbaar op http://support.microsoft.com/?kbid=917021)
  • EAP-PEAP (Protected EAP) voor authenticatie
  • MSCHAPv2  als configuratie voor PEAP

Download en specifieke instructies configuratie kunt U hier vinden :