Hou mij op de hoogte

Logo UHasselt

menu

Educatieve master Ontwerpwetenschappen


Educatieve master Ontwerpwetenschappen

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

EDUCATIEVE MASTER ONTWERPWETENSCHAPPEN* - NIEUW

Wil je anderen prikkelen vanuit jouw passie voor ontwerpwetenschappen? Wil je een boeiende, uitdagende loopbaan in het onderwijs of de educatieve sector? Dan is de Educatieve masteropleiding Ontwerpwetenschappen vast iets voor jou!

In deze academische masteropleiding verdiep en verbreed je jouw kennis over gezondheidswetenschappen én word je ondergedompeld in onderwijsrelevante thema’s. Bovendien kom je vanaf de eerste dag in contact met de praktijk! De educatieve masteropleiding stoomt je klaar voor een succesvolle job in het onderwijs.


Wat is een Educatieve master Ontwerpwetenschappen?

De educatieve master  is voornamelijk gericht op de vorming van toekomstige leraren voor de 2de en 3de graad secundair onderwijs. Evenwel is deze educatieve master ook aanbevolen voor onderwijsopdrachten in het hoger onderwijs, het geven van bedrijfsopleidingen en -trainingen, voor de educatieve werking in musea en educatieve centra …

De Educatieve master Gezondheidswetenschappen is een geïntegreerd geheel van pedagogiek & didactiek, vakdidactiek en vakinhoud. Daarenboven is de opleiding sterk praktijkgericht: minstens 30 studiepunten gaan naar de praktijk (stage, praktijkopdrachten …). Meer info over het profiel van de opleiding, het curriculum … zal binnenkort beschikbaar zijn.


Waarom de Educatieve master Ontwerpwetenschappen volgen aan UHasselt?

  1. Je wordt een voortrekker in inclusief en innovatief onderwijs
  2. Je wordt een expert in leraarschap én in je domein.
  3. Je doet diverse praktijkervaringen op vanaf de eerste dag.
  4. Je wordt niet enkel opgeleid tot klasleraar, ook de rol van de leraar voor de lerende, de school en de maatschappij komt uitgebreid aan bod.


Wie kan instromen?

Academische bachelor op zak?Je kan de Educatieve master Ontwerpwetenschappen (120 studiepunten) volgen na een academische bacheloropleiding in een domein aansluitend bij architectuur of interieurarchitectuur.

Heb je reeds een masterdiploma? Dan volg je het verkort traject (60 studiepunten) waarin enkel de onderwijsrelevante thema’s aan bod komen.

Meer toelatingsvoorwaarden kan je terugvinden in de studiegids


Bekwaamheidsbewijzen in het secundair onderwijs

Vanaf het academiejaar 2019-2020 zal de gevolgde vakdidactiek bepalen voor welke vakken in het secundair onderwijs je een vereist bekwaamheidsbewijs krijgt. In de Educatieve masteropleiding Ontwerpwetenschappen van de UHasselt kan je voor twee vakdidactieken kiezen!

Een beperkt overzicht van de koppeling van deze vakken aan de vakdidactieken kan je hieronder terugvinden. Een volledig overzicht staat binnenkort in de ‘databank bekwaamheidsbewijzen’ van de Vlaamse overheid.

*De educatieve masteropleidingen zullen van start gaan in academiejaar 2019-2020 onder voorbehoud van de goedkeuring door de Vlaamse Regering. Zij vervangen vanaf academiejaar 2019-2020 de specifieke lerarenopleiding aan de universiteiten en de centra voor volwassenenonderwijs.