Logo UHasselt

menu

Internationaal


Naar het buitenland...

Internationaal

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

ACADEMISCHE VOORBEREIDING EN ERKENNING VAN JE BUITENLANDS VERBLIJF

Academische voorbereiding

UHasselt zorgt ervoor dat je volledige academische erkenning krijgt van je in het buitenland behaalde studieresultaten. Voor de erkenning wordt gebruik gemaakt van ECTS. 
Om de academische erkenning te verzekeren, is het noodzakelijk om voor vertrek een learning agreement (= studieprogramma in het buitenland) op te stellen met je facultaire coördinator. Indien er na je aankomst aan de gastinstelling nog wijzigingen zouden nodig blijken te zijn aan je learning agreement, dan dien je zo spoedig mogelijk contact op te nemen met je facultaire UHasselt coördinator. Ten laatste één maand na de startdatum van je studie-of stageperiode aan de gastinstelling dient je learning agreement formeel goedgekeurd te zijn door je facultaire UHasselt coördinator en kan deze niet meer gewijzigd worden.

Academische erkenning

Aan het einde van je studie of stageperiode in het buitenland zal de gastinstelling een Transcript of Records (studie) of een Traineeship Certificate (stage) verstrekken dat bevestigt dat het overeengekomen programma voltooid is met daarbij een overzicht van de behaalde resultaten en ECTS. De in het buitenland behaalde resultaten worden vertaald naar het puntensysteem dat aan de UHasselt gehanteerd wordt. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een vaste omzettingstabel die je kan terugvinden in de handleiding voor uitgaande studenten.

Aan het einde van je studieloopbaan ontvang je naast je diploma ook een diplomasupplement waarop je buitenlandse studie-of stageperiode vermeld wordt.