Logo UHasselt

menu

Growth Academy


Growth Academy

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

MASTER PRAXIS GROEIPARADOX


 

Wat

Wat gastprofessor Matty Paquay met zijn eigen bedrijf voor ondernemers doet, is in nogal wat opzichten vergelijkbaar met wat de sportdirecteur van een wielerploeg doet met zijn wielrenners tijdens een wielerwedstrijd. Hij begeleidt ‘zijn’ topatleten gedurende het hele parcours, adviseert elke renner op basis van zijn sterktes waar hij zijn krachten moet sparen en waar hij kan aanvallen. De sportdirecteur waarschuwt voor gevaarlijke bochten en houdt de fysieke gesteldheid in de gaten. 

In deze analogie is de Master Praxis ‘De Groeiparadox’ nog het meest te vergelijken met de verkenning van het parcours, de dag voor de wedstrijd. In het boek “De Groeiparadox” dat Matty Paquay samen met Bart Lodewyckx schreef, worden de 10 belangrijkste struikelblokken voor een groeiondernemer geanalyseerd en besproken. Elk van die 10 struikelblokken komt elke ondernemer minstens één keer in zijn groeitraject tegen. Als het echt goed gaat, zelfs herhaaldelijk. 

De Master Praxis bereidt ondernemers voor op de valkuilen in hun volgende groeifasen, net zoals het verkennen van het parcours renners voorbereidt op de wedstrijd. Deze Master Praxis neemt de groeipijnen voor alle duidelijkheid niet weg. Maar hij maakt ze herkenbaar. En geeft aan hoe groeipijnen overwonnen kunnen worden. Deze Praxis zorgt ervoor dat de pijn minder sterk gevoeld wordt, en vooral, dat hij sneller over gaat.

Tenslotte nog dit: de groeiparadox is niet iets waar alleen starters beducht voor moeten zijn. Wel integendeel. De paradox doet zich op vele vlakken voor. Bij alle bedrijven, van eenmanszaken tot beursgenoteerde multi-nationals. Deze praxis is dus iets waar de ondernemer of CEO zijn hele (bedrijfs-)leven lang de vruchten van zal plukken. 

Docent Matty Paquay in het Dagblad De Limburger: 

Groeipijn. Pubers worden er mee geconfronteerd. Maar bedrijven hebben er ook last van. Het belemmert ze in hun groei. De Vlaamse bedrijfsadviseur Matty Paquay helpt ondernemers bij het overwinnen van de groeipijnen. „Maar eerst moet erover worden gepraat. Groeipijn van een onderneming is net zo’n taboe als seks in 1950."

Lees hier het volledig artikel in het Dagblad De Limburger.

 

 

 

 

Doelgroep

 • ondernemers van groeibedrijven
 • ondernemers samen met hun management team (exclusief per bedrijf)
 • management teams van groeibedrijven zonder hun ondernemer
 • afzonderlijke managers van verschillende bedrijven

Tijdens:

 • snelle groeifases
 • high risk onderhandeling trajecten
 • organisatie transformaties
 • intensieve product development trajecten
 • kapitaal rondes
 • bij overgang van verschillende groeifases

Consultants en in house trainers passen niet in deze doelgroep.

 

 

 

Docenten

Matty Paquay staat aan het hoofd van Paquay & Associates, een bedrijf dat zich specialiseert in de begeleiding van industriële ondernemingen en groei-KMO’s die op het kantelpunt van een nieuwe groeifase zitten. In tegenstelling met vele andere consultants verkeert een overgroot gedeelte van de klanten van Paquay & Associates net niet in een crisis maar zoeken ze net oplossingen om hun sterke groei te kunnen volgen.

Hij is één van de 30 certified business model design trainers wereldwijd van Alexander Osterwalder en werkte mee aan diens laatste boek Value Proposition Design. Daarnaast is Matty mentor van de internationale MBA-studenten en in het KMO Excellence programma voor entrepreneurs aan de Vlerick Business School en is hij visiting professor Entrepreneurship & Business Modeling aan de Universiteit Hasselt. Matty gelooft niet in dikke verslagen en hoogdravende theorieën, maar werkt met zijn ondernemers aan veranderingsprocessen waarbij concrete acties en een strikte opvolging centraal staan. Matty is co-auteur van het boek “De Groeiparadox : waarom groeien ondernemingen afremt en pijn doet. En wat er aan te doen.”

 

Annick Seys is expert in veranderingsgedrag, gastdocent en auteur over gedragstherapie. Als oprichter van een bedrijf dat gespecialiseerd is in gedragstherapie en training, is Annick uitstekend geplaatst om deelnemers inzicht te geven in het emotionele groeiproces dat samen gaat met het groeitraject van de onderneming.


Samen hebben Annick en Matty een unieke aanpak waarmee ze groeibedrijven begeleiden.

 

 

 

 

 

Praktische info

Data

 • Editie 2
  • donderdag 12 september 2019 en vrijdag 13 september 2019 (met tussenovernachting)
  • donderdag 26 september 2019
  • donderdag 17 oktober 2019
 • Editie 3
  • donderdag 14 november 2019 en vrijdag 15 november (met tussenovernachting)
  • donderdag 28 november 2019
  • donderdag 19 december 2019

Locatie

 • Nog te bevestigen

 

Kostprijs:

 • € 4950 excl. btw (incl. deelname, residentieel verblijf, catering, cursusmateriaal en het boek De Groeiparadox)
 • U kunt gebruik maken van de kmo-portefeuille voor gedeeltelijke betaling van het inschrijvingsgeld.
  Meer info >
 • Co-valent, het vormingsfonds van chemie, kunststoffen en life sciences (werknemers van PC 116 en 207) geeft aan de bedrijven die tot RSZ-categorie 087 behoren de mogelijkheid om hun opleidingskosten terugbetaald te krijgen door subsidies. Uw bedrijf betaalt de kosten van de opleidingen en dient nadien de bewijsstukken bij Co-valent in. Meer info >

 

Inschrijven

Om deel te nemen aan de Master praxis Groeiparadox dient u zich eerst aan te melden voor een intakegesprek. Indien u wordt toegelaten volgt de definitieve inschrijving.

 

 

 

 

Partners