Logo UHasselt

menu

UHasselt


Het Fitste Bedrijf: aangepaste planning

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

HET FITSTE BEDRIJF: AANGEPASTE PLANNING

Jij bent met 150 collega’s de uitdaging aangegaan om een gezondere levensstijl te bereiken. Super!

Wij van Het Fitste Bedrijf ondersteunen je maar al te graag daarbij. De eerste fitheidsmeting is intussen achter de rug en je hebt je persoonlijk gezondheidsrapport ontvangen. Het 12-weken traject was net gestart en toen...kwam het coronavirus.

Wat betekent dit voor ons beweegproject?

We verplaatsen de tweede fitheidsmeting naar november. Dat wil zeggen dat we in september opnieuw met de 12 weken starten waarin we elke week een ander gezondheidsthema belichten én we workshops organiseren. Maar, de fitheidsmeting van maart blijft wel jouw startpunt. Er is nu dus een langere periode om te werken aan jouw gezondheid en je voor te bereiden op de tweede fitheidsmeting.

Zie het als een kans om méér te bewegen, wij helpen jou daar graag bij. En bepaal samen met onze coach jouw persoonlijk gezondheidsdoel, zo blijf je gemotiveerd en wordt je uitgedaagd om door te zetten. 

Hoe bepaal je een realistisch gezondheidsdoel? Deze 5 tips helpen je op weg:

  1. Overloop voor jezelf het afgelopen jaar en breng in kaart wat je wil veranderen. Op welke momenten deed je jezelf bijvoorbeeld tekort? Of wanneer nam je zelf niet genoeg initiatief?
  2. Definieer op basis van deze denkoefening een aantal realistische doelen voor de komende periode. Met de SMART-methode die je onderaan vindt, lukt dat ongetwijfeld.
  3. Orden jouw doelstellingen volgens prioriteit. Plaats bovenaan wat je het meest belangrijk vindt. Bepaal ook hoeveel tijd je nodig hebt om elke actie uit te voeren. Schat dit ruim genoeg in zodat je niet ontmoedigd geraakt.
  4. Alleen is maar alleen. Vraag dus zeker een helpende hand van een collega, vriend of coach. Door elkaar te ondersteunen vergroot je je slaagkansen aanzienlijk. 
  5. Beloon jezelf bij elk doel dat je haalt. Het creëert extra motivatie, het geeft een goed gevoel én zorgt ervoor dat je je inspanningen langer volhoudt.

Klik hier om de SMART-methode toe te passen voor je gezondheidsdoel. Op deze manier zorg je dat je doel haalbaar wordt en dat je je inspanningen kan volhouden. 

Heb je graag hulp en persoonlijk advies van onze coach? Volg deze stappen en wij helpen je graag op weg om met nog meer motivatie de stap te zetten naar een gezonde(re) levensstijl!

  1. Noteer je persoonlijk doel aan de hand van de bovenstaande tips
  2. Mail het naar onze coach op coach@fitstebedrijf.com  samen met jouw concrete vraag* over hoe je je doel kan bereiken (vetpercentage, conditie,...)
  3. Ontvang je persoonlijke tips en advies

*Vragen die niet in het trainingsschema op het Improver Platform passen, kunnen wij helaas niet beantwoorden (bijv. Persoonlijk trainingsschema voor een marathon, persoonlijk voedingsadvies, persoonlijk advies voor zwangere deelnemers of deelnemers met medische aandoeningen)

Jouw persoonlijke gegevens worden niet gedeeld met Universiteit Hasselt en zullen niet verspreid worden. Wij behandelen elke vraag die binnenkomt persoonlijk en met privacy. De gegevens zullen anoniem worden gebruikt in het onderzoek voor het verbeteren van onze diensten.