Logo UHasselt

menu

UHasselt


Wordt UHasselt ‘het fitste bedrijf’? 3 goede redenen om mee te doen!

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

WORDT UHASSELT ‘HET FITSTE BEDRIJF’? 3 GOEDE REDENEN OM MEE TE DOEN!

Beste collega,

UHasselt neemt dit jaar deel aan Het Fitste Bedrijf! Jij doet ook mee? Super! Want deelnemen betekent werken aan je gezondheid. Zowel fysiek als mentaal zal je je beter voelen, thuis én op de werkvloer. Zeg maar, méér energie en minder stress. 

Voor dit programma werken we samen met Ready2improve.

 

Hoe ziet het programma eruit?

Tijdens een eerste fitheidsmeting wordt de conditie van je mentale en fysieke gezondheid gemeten. Je fysieke niveau wordt getest via een loop- of wandelproef. Je mentale gezondheid via een vragenlijst. Na de test krijg je jouw persoonlijk fitheidsrapport op basis waarvan de coaches een 12-weken trainingsschema uitwerken. Hiermee kan je op je eigen tempo aan de verbetering van je gezondheid werken. 

Na deze 12 weken volgt een tweede fitheidsmeting. In een overzichtelijk rapport zie je de vooruitgang van je fysieke en mentale gezondheid. Je krijgt dan opnieuw een aangepast trainingsschema om je conditie op peil te houden. 

 

En hoe wordt UHasselt dan het fitste bedrijf?

De organisatie die als groep de grootste vooruitgang boekt, wordt bekroond tot Het Fitste Bedrijf én wint leuke prijzen! Je conditie bij de start maakt dus helemaal niets uit. Het belangrijkste is om die eerste stap te zetten naar een sportiever en gezonder leven. Deze uitdaging is dus voor iedereen!

 

Wat moet ik doen om deel te nemen?

  1. Maak een account op improverplatform.be/co/uhasselt/register.
  2. Klik op <coaching<vragenlijsten en vul de persoonlijkheidsvragenlijst, de psychologische vragenlijst en de geïnformeerde toestemming in.
  3. Schrijf in voor de eerste fitheidsmeting via ‘kies je meetmoment’. Deze momenten vinden plaats op 2, 3, 4 en 5 maart, zowel in de voor- als namiddag. Je kiest dus het moment dat jou het best past (let wel, dit moment geldt niet als werktijd). Je hebt de keuze tussen wandelen (2 km) of lopen (2,4 km). Deelnemers die om medische redenen niet kunnen wandelen of lopen, mogen een fietsproef afleggen. 

Registreren kan tot en met 25 februari, 12 uur.

Wil je graag meer info, kom dan naar de infosessie op donderdag 13 februari-van 11.30 tot 12.30 uur op campus Hasselt, Aula Louis Roppe

-van 12.30 tot 13.30 uur op campus Diepenbeek, H3.

 

Wat mag ik verwachten van de fitheidsmeting?

De lopers en wandelaars volgen hetzelfde parcours.  Vergeet niet om makkelijke, sportieve kleding aan te doen en breng eventueel water en een handdoek mee. Na de test volgt een informatieve presentatie en krijg je uitleg over het fitheidsrapport en het gebruik van het Improverplatform. Je kan dan ook vragen stellen aan de coaches.

Het gepersonaliseerde trainingsschema volg je buiten de werkuren en is volledig gratis. Beslis je na registratie toch om af te haken, dan betaal je wel 50 euro. 

Zoek je meer info? Neem een kijkje op hetfitstebedrijf.be

Heb je nog vragen, stel ze gerust via sport@uhasselt.be.

Wij wensen je alvast veel sportief succes!