Logo UHasselt

menu

UHasselt


Nieuws

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

Innoventivity Day 2011 was een succes    14 okt 2011

14 okt 2011

Innoventivity Day 2011 was een succes. Meer dan 500 aanwezigen, waaronder 350 ondernemers, ontdekten op 13 oktober de samenwerking van de UHasselt, PHL, XIOS en KHLim met partners uit de bedrijfswereld. Via thematische standen kregen ze een duidelijk zicht op wat de kennisinstellingen voor hun bedrijf kunnen betekenen en welke expertise er aanwezig is. Het programma ging van start met toespraken van rector Luc De Schepper en minister van Innovatie Ingrid Lieten. 


Innovatie, onderzoek en ontwikkeling zijn onmisbaar in het bedrijfsleven. En samenwerking met kennisinstellingen geeft bedrijven onmiskenbaar een stapje voor. Verschillende ondernemers bevestigden dit tijdens Innoventivity Day 2011. Denis Goffaux van Umicore ziet veel toekomst in samenwerken met universiteiten en hogescholen: “Zij zijn op zoek naar steun en wij zijn op zoek naar kennis. Hierin kunnen we elkaar tegemoetkomen. De samenwerking zal groeien in de toekomst.” Peter Claes van DW Plastics heeft positieve ervaringen met die samenwerking: “In 2009 hadden we al een heel goede samenwerking met de cel kunststoffen van de KHLim.” Ook Melexis is vol lof: “We werken met succes samen met imo-imomec en stellen hun snelle service erg op prijs.”, aldus Carl Van Buggenhout. Klaartje Smolders van Complix duidde nog enkele positieve punten aan: “Ons gebouw in Diepenbeek ligt op 50 meter van onderzoeksgroep Biomed. Dat maakt onze samenwerking nog makkelijker. We kunnen kennis met Biomed uitwisselen en we hebben heel veel aan hun knowhow.”


Ondernemers konden met hun vragen terecht bij de aanwezige onderzoekers. Wie specifieke vragen had, kon die vooraf al doorgeven aan Tech Transfer UHasselt. Samen met het Innovatiecentrum Limburg werd aan de ondernemers dan de nodige informatie bezorgd, zodat ze precies wisten bij welke onderzoeker ze tijdens Innoventivity Day terecht konden voor het antwoord. Zo werden maar liefst 25 afspraken vastgelegd en vragen beantwoord. Dit tweejaarlijks evenement bewees zich dus opnieuw als een prima gelegenheid voor netwerken. Hopelijk vloeien er uit Innoventivity Day 2011 een hele reeks mooie projecten voort!