Logo UHasselt

menu

UHasselt voor leerkrachten


Nascholingen

UHasselt voor leerkrachten

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

INFOAVOND PROGRAMMEREN IN SCRATCH

Datum: woensdag 3 oktober 2018 | 19u30 - 21u30

    


De website www.leer-scratch.be maakt kinderen vertrouwd met programmeren in Scratch en de beginselen van computationeel denken.

Scratch (https://scratch.mit.edu) is een visuele programmeertaal om kinderen binnen hun interessesfeer te laten programmeren. Zo kan je verhalen vertellen, animaties maken, spelletjes programmeren en nog zoveel meer. Scratch is een blokgebaseerde programmeertaal waar je programma’s bijna letterlijk bouwt door blokken aan elkaar te hangen. Miljoenen kinderen wereldwijd gebruiken momenteel Scratch. Begin 2019 komt er een nieuwe, modernere versie uit, die ook toepasbaar is op tablets.

De website is gericht op leerlingen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar en kan onder begeleiding van een leerkracht worden gebruikt binnen de klascontext.
De cursus is het resultaat van de bachelorproef van Pieter Olaerts en Mathias Van Ginneken, twee informaticastudenten van UHasselt, die onder begeleiding van prof. dr. Frank Neven, werkten rond het thema “Computationeel denken in Scratch”.

Op 3 oktober 2018 (van 19u30 tot 21u30) organiseren Frank, Pieter, en Mathias een infoavond voor leerkrachten basisonderwijs die in hun klas willen starten met programmeren in Scratch. Tijdens die avond bespreken we de mogelijkheden en beperkingen van de cursus, geven uitleg over wat computationeel denken nu juist is, en willen in dialoog treden over hoe de website in de klas kan gebruikt worden.
We lichten ook de module “Codeer eens een uurtje…” toe die we ontwikkelden voor de Europese Codeweek (https://codeweek.eu).

Deelnemen is gratis maar inschrijven is verplicht.
De deelnemers die over een laptop of tablet beschikken, brengen deze best mee. 

  • Datum: woensdag 3 oktober 2018 | 19u30 - 21u30
  • Locatie: aula H4 - Universiteit Hasselt – campus Diepenbeek - Gebouw D - 3590 Diepenbeek
  • Contactpersoon: prof. dr. Frank Neven, frank.neven@uhasselt.be