Logo UHasselt

menu

UHasselt SEE


Universiteit Hasselt School of Expert Education

UHasselt SEE

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

MAKING WAVES IN... HR LEADERSHIP    10 nov 2014

MAKING WAVES IN... HR LEADERSHIP
10 nov 2014

Van HR-manager tot HR-leader! In turbulente tijden van verandering hebben ondernemingen sterke HR-schouders nodig. Inspirerende HR-leaders die continu een stimulerend klimaat creëren waarin mensen zich ten volle ontplooien en zichzelf – en hun medewerkers - naar een hoger niveau tillen. Maar hoe word je een authentieke HR-leader? En hoe haal je – vanuit je persoonlijke en professionele identiteit – meer uit je medewerkers? Het senior executive opleidingsprogramma HR Leadership van de UHasselt School of Expert Education (SEE) is al meer dan dertig jaar dé referentie op de Vlaamse en Nederlandse opleidingsmarkt.

 

Theory meets practice

“Het HR Leadership-programma is uniek omdat het voorbij het functionele gaat en vertrekt vanuit je eigen persoonlijkheid”, stelt Anouk Steyaert, HR-manager bij JBC en HR-Leadership-alumna. “Geen gouden tips voor succesvol HR-leiderschap, geen handleiding voor efficiënt vergaderen, maar een stevig onderbouwd programma dat ervaren HR-managers helpt om – vanuit hun eigen persoonlijkheid en concrete werkervaring - het beste uit zichzelf en hun organisatie te halen. Je leert niet hoe een functioneringsgesprek is opgebouwd, maar wel hoe je jezelf als instrument kan inzetten om zo’n gesprek te laten slagen. Je krijgt continu een spiegel voorgehouden en dat is af en toe best confronterend, maar broodnodig om de dingen anders te benaderen. Door die nadrukkelijke koppeling van professionele én persoonlijke ontwikkeling gaat de opleiding véél verder dan andere soortgelijke opleidingen op de markt.”

 

Opleiding op maat

HR Leadership focust op de ontwikkeling van menselijk potentieel in grote en middelgrote organisaties uit zowel de profit- als de non-profitsector. Om een sterk ervarings- en praktijkgerichte aanpak te kunnen garanderen, wordt het aantal deelnemers heel bewust beperkt. “In een intakegesprek worden alle kandidaten zorgvuldig gescreend en dat is een immens voordeel”, vertelt Anouk Steyaert. “Daardoor sluit het programma naadloos aan bij de concrete uitdagingen waar je dagelijks mee geconfronteerd wordt. Op die manier heb ik op korte tijd heel wat vooruitgang op de werkvloer kunnen boeken. Het zorgt er bovendien van dat je ook ontzettend veel kan leren van de andere groepsleden. Stuk voor stuk ervaren HR-professionals uit heel verschillende sectoren, die vanuit hun eigen persoonlijkheid en achtergrond anders naar HR-processen keken, maar die toch in een dagelijkse arbeidspraktijk met dezelfde uitdagingen geconfronteerd werden. Hoe pakken zij de dingen aan? Waar lopen zij tegenaan? Hun verhalen waren herkenbaar, hun ervaring en andere kijk inspireerden.”

Het senior executive HR-leadership-programma omvat 34 formele leerdagen (waarvan het merendeel residentiële meerdaagse sessies), gespreid over 18 maanden. In september 2015 start de 17de cyclus.


 

Meer info