Logo UHasselt

menu

UHasselt SEE


Universiteit Hasselt School of Expert Education

UHasselt SEE

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

MAKING WAVES IN … RELATIE & COMMUNICATIE    3 nov 2014

MAKING WAVES IN … RELATIE & COMMUNICATIE
3 nov 2014

CONTACTPERSOON

Mevrouw Marina VAES

32-11-268668

marina.vaes@uhasselt.be


In onze jachtige maatschappij vergalopperen we ons bijna continu. Targets moeten gehaald worden, cijfers moeten kloppen en zelfs ons sociaal leven moet zo efficiënt mogelijk georganiseerd worden. Voor persoonlijke groei en een menselijke benadering is er doorgaans veel minder aandacht. Ironisch genoeg missen we precies daardoor vaak belangrijke kansen. Het postgraduaat Relatie- en Communicatiewetenschappen reikt inzichten aan om meer te halen uit jezelf en je – persoonlijke en zakelijke – relaties.

 

ROI in het kwadraat

Chris Verlinden, Belgisch directeur van de internationale datingsite Parship, volgde de opleiding vorig jaar: “Vanuit mijn job ben ik heel sterk business-gericht en ROI-gedreven, maar deze opleiding beschouwde ik eerder als een groot cadeau voor mezelf: nu de kinderen groter waren en er terug wat meer tijd vrijkwam, wou ik eens andere deurtjes open doen en mezelf als mens verder ontplooien. Dat die investering in mezelf me zo’n grote return – op persoonlijk en zakelijk vlak – zou opleveren, had ik eigenlijk niet verwacht.”De mens achter de functie

“Het is niet omdat een businessplan schitterend in elkaar zit, dat het ook succesvol geïmplementeerd zal worden. Uiteindelijk zijn het altijd mensen die het moeten waarmaken: ieder met hun eigen verlangens, bedenkingen en bezorgdheden. Als je in zo’n zakelijk proces te weinig aandacht hebt voor de mens achter de functie, dan ben je bij voorbaat al tot mislukken gedoemd. Dat heb ik – jammer genoeg - tijdens mijn loopbaan aan den lijve mogen ervaren. Door deze opleiding ben ik ook de onderliggende processen beter gaan begrijpen. Eigenlijk worden alle facetten van communicatie in alle verschillende mogelijke relaties – met je partner, je team, als leidinggevende,… – geanalyseerd en gekaderd. De opleiding houdt je een spiegel voor. Ze leert je kritischer naar jezelf kijken en verruimt je blik.”

 

Topdocenten en een programma met body

“Er zijn heel wat programma’s op de markt die dit topic benaderen, maar toch kan je die op geen enkele manier vergelijken met het SEE-postgraduaat Relatie- en Communicatiewetenschappen. Hier krijg je geen nepgoeroes met vage inzichten, maar topdocenten die professioneel hun sporen al ruimschoots verdiend hebben. Een stevig wetenschappelijk onderbouwd programma met een academische body dat rendeert. Je leert bovendien niet alleen veel van je docenten. Ook de interactie met de andere cursisten werkt bijzonder verrijkend. Verplegers, ingenieurs, mensen uit het onderwijs, webontwikkelaars, bankkantoorhouders,… Mijn medecursisten waren mensen met een totaal ander professioneel profiel die de wereld vaak uit een heel ander perspectief benaderden, maar precies die andere kijk verbreedt je blik en maakt de leerervaring nog completer.”

Tijdens het postgraduaat Relatie- en Communicatiewetenschappen ontdek je de ins en outs van communicatie, teams, leiderschap, zelfmanagement, diversiteit, empowerment, levenskwaliteit, …. De opleiding duurt één kalenderjaar en start op 24 januari 2015.


 

Meer info