Logo UHasselt

menu

UHasselt


Eurocode 6 en verder: analyse van metselwerk in en voorbij het normatief kader

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

Eurocode 6 en verder: analyse van metselwerk in en voorbij het normatief kader

PRAKTISCH

30 apr 2020 13.30 uur - 17.30 uur


Bouwcampus, Wetenschapspark 33


Inschrijven

UPDATE: O.w.v. de coronamaatregelen zal de studienamiddag vervangen worden door weblectures, aangevuld met een studiedag in september. Schrijf je in via onderstaande link om op de hoogte gehouden te worden.

Doelgroep: stabiliteitsingenieurs, architecten, studenten

Een doorgedreven stabiliteitsanalyse van metselwerk wordt in de ingenieurspraktijk nog vaak achterwege gelaten. Er wordt vandaag de dag echter meer en meer geëist van het metselwerk, o.a. door de integratie van niet-structurele maatregelen die een impact hebben op het structurele gedrag, zoals isolerende kimlagen. Het doel van deze lezingen is dan ook om architecten en ingenieurs een overzicht te geven van de belangrijkste stabiliteitsprincipes bij het ontwerp van metselwerk. Daarnaast wordt een blik geworpen op de meest recente onderzoeksresultaten op vlak van de analyse van moderne metselwerktoepassingen.

Deze weblectures worden georganiseerd binnen het kader van het door VLAIO gesubsidieerde TETRA-project InnoMaso, dat tot doel heeft om (voor-)ontwerptools te ontwikkelen voor de stabiliteitsverificatie van hedendaagse en nieuwe metselwerktoepassingen. Aan dit project, gecoördineerd door UHasselt, participeren een 15-tal bedrijven waaronder metselwerkfabrikanten, softwareontwikkelaars en studiebureaus.

Registratie: gratis, maar inschrijving verplicht via deze link.

Organisatie: UHasselt

Met de medewerking van: ie-net en Confederatie Bouw Limburg

Meer informatie: prof. dr. ir. Hervé Degée en prof. dr. ing. Bram Vandoren, faculteit Industriële ingenieurswetenschappen (herve.degee@uhasselt.be; bram.vandoren@uhasselt.be)

Inschrijven