Pitch Please reeks infosessies: Hoe starten als zelfstandige?

06 maart 2023
19:00 - 22:00
Campus Diepenbeek, gebouw H

Dit event is reeds afgelopen

Zorg dat je op de hoogte bent van de specifieke spelregels in jouw sector

Heb je een idee en wil je starten met ondernemen? Daar komt heel wat bij kijken. Samen met onze partners SBB en Acerta staan we stil bij de praktische zaken die bij de opstart komen kijken. Misschien wil je zelfs starten in een specifiek creatief of vrij beroep? De lijst van specifieke beroepscategorieën is lang. Zowel architecten, advocaten en kinesisten in spe, maar ook beroepen uit de paramedische en medische wereld en creatieve beroepen (freelancers, consultants, ...) en kunstenaars zijn welkom.

Op deze info-avond krijg je op korte tijd heel wat gerichte en praktische info over het starten (in jouw sector).

Ontvangst vanaf 19u00 - Start stipt om 19u30.

We voorzien die avond 1 algemene sessie met een inleiding en wat meer uitleg over de specifieke sessies die je kunt volgen, zodat je zeker bij de juiste spreker terechtkomt. Je hebt de keuze uit 5 heel gerichte toelichtingsmomenten in functie van jouw latere beroepskeuze:

Starten als zelfstandige – algemene sessie

Heb je een idee en wil je starten met ondernemen? Daar komt heel wat bij kijken. Samen met jou staan we stil bij de praktische zaken die bij de opstart komen kijken.

Wellicht voor studenten uit volgende opleidingen (lijst is niet volledig): Vastgoed - Agro en biotechnologie – Product design – Juweelontwerp – Fotografie – Interieurarchitect

Starten als freelancer/consultant

We staan in deze sessie ook even stil bij het principe van ‘schijnzelfstandigheid’ en het belang van een goed contract. Als freelancer of consultant zit je vaak in een ‘dienende’ rol: je helpt andere organisaties met jouw skills en kennis. Is het een probleem als je maar voor één opdrachtgever zou werken? En waarom leg je afspraken best vast in een contract?

Wellicht voor studenten uit volgende opleidingen (lijst is niet volledig): Journalistiek – Grafisch ontwerp – Rechten – Fotografie

Starten met een (para)medisch beroep

Bijna afgestudeerd als zorgverlener? Proficiat! Maar om aan de slag te kunnen in een (eigen) praktijk, moet je eerst zelfstandige worden. In één uur leggen we je uit wat het inhoudt om als (para)medicus te starten:

Wellicht voor studenten uit volgende opleidingen (lijst is niet volledig): Vroedkunde – Verpleegkunde – Ergotherapie – Geneeskunde – Kinesitherapeut

Starten met een vrij beroep

Studeer je binnenkort af als architect, als advocaat of in een ander vrij beroep? Wanneer je start als zelfstandige is een goede voorbereiding een must. Goed begonnen is half gewonnen!

Wellicht voor studenten uit volgende opleidingen (lijst is niet volledig): Architectuur – Accountancy - Rechten

Starten in een creatief beroep?

Ben je van plan om een artistieke, culturele of creatieve activiteit te starten? Dan word je al snel geconfronteerd met administratieve, financiële en juridische verplichtingen. Het Cultuurloket maakt je graag wegwijs in het labyrint van mogelijkheden en verplichtingen om weloverwogen de stap te kunnen zetten.

Wellicht voor studenten uit volgende opleidingen (lijst is niet volledig): LUCA en PXL MAD

Meer info en inschrijven.

Terug naar het Events overzicht