Lezing André Loeckx: Stadsvernieuwing

De faculteit Architectuur en Kunst van UHasselt is trots om de Francqui Leerstoel dit jaar uit te reiken aan André Loeckx. In het kader van deze uitreiking zal André Loeckx vier lezingen geven en gesprekken aangaan met studenten, docenten en het brede publiek.

17 maart 2022
10:30 - 12:30
Faculteit Architectuur en Kunst, Gebouw E - Lokaal E-B20, Agoralaan, 3590 Diepenbeek
Andre Loeckx ©Katrijn Van Giel Andre Loeckx ©Katrijn Van Giel

Dit event is reeds afgelopen

Lezing: Stadsvernieuwing

André Loeckx reflecteert over 20 jaar stedenbeleid en 5 jaar bouwmeesterscans. Wat is een goed stadsvernieuwingsproject? Wat vertellen de bouwmeesterscans over goed ruimtelijke beleid in de rasterstad? En hoe kunnen ontwerpopleidingen bijdragen aan de vorming van goede stadsvernieuwers?

  • De lezing is toegankelijk voor iedereen
  • Voertaal van de lezing is Nederlands

Over André Loeckx

André Loeckx is emeritus hoogleraar architectuurtheorie aan het Departement Architectuur, Stedenbouw en Ruimtelijke Ordening van de KU Leuven. Hij is medeoprichter van het Vlaams Architectuurinstituut. Hij was voorzitter van de Jury Stadsvernieuwingsprojecten. Hij maakt deel uit van de expertengroep die het team van Vlaams Bouwmeester begeleidt en is externe deskundige voor Ringland. In 2021 ontving Loeckx de Ultima voor Architectuur, de cultuurprijs van de Vlaamse Gemeenschap.

Francqui Leerstoel

In 1932, beslisten Emile Francqui en Herbert Hoover samen tot de oprichting van een Stichting, waaraan zij een belangrijk kapitaal toevertrouwden. Deze Stichting was bedoeld om « de ontwikkeling van het hoger onderwijs en het wetenschappelijk onderzoek in België te bevorderen ».  Het was Herbert Hoover die erop aandrong dat deze Stichting de naam zou dragen van Emile Francqui om op die wijze de herinnering te laten voortduren aan de man die zoveel voor zijn land en voor de wetenschap gedaan had.

Op voorstel van de Universiteiten, kent de Francqui-Stichting elk jaar een aantal Francqui-Leerstoelen toe.

Wil je meer weten, bezoek dan de website van de Francqui Stichting.

Information:

  • Donderdag 17 maart 2022
  • Locatie: faculteit Architectuur en Kunst, UHasselt, Campus Diepenbeek, lokaal E-B05
  • Lezing: 10h30 - 12h30, open to all
  • Lezing: 13h30 - 16h30, enkel op uitnodiging voor studenten 2de master architectuur

  • Bekijk het overzicht van alle lezingen.

  • De registratie voor deze lezing is afgesloten
Terug naar het Agenda overzicht