Online masterbeurs

Bijna klaar met je bacheloropleiding en nieuwsgierig naar onze masteropleidingen architectuur en interieurarchitectuur? Volg dan de Online Masterbeurs van 24 februari 2022!

In twee online infosessies overlopen we onze masteropleidingen, de keuzes die je kan maken en de mogelijkheden om je te specialiseren!

Bekijk hieronder alle details.

24 februari 2022
17:00 - 19:00
Online
ark_maquette_Januari 2022 HR 15 ark_maquette_Januari 2022 HR 15

Dit event is reeds afgelopen

Masterbeurs Architectuur

De masteropleiding duurt twee jaar en dient om je kennis en vaardigheden op het vlak van ontwerpen, bouwkunde, cultuurwetenschappen, management/ondernemerschap en onderzoek verder uit te breiden. Dankzij verschillende keuzemogelijkheden kan je je specialiseren in de richting die jou het meeste interesseert en écht je eigen stempel op je opleiding drukken.

Zowel in het eerste als tweede masterjaar kan je kiezen uit verschillende parallelle ontwerpstudio’s. De focus ligt telkens op maatschappelijk relevante thema’s en interessante uitdagingen, zoals duurzame stedelijke ontwikkeling, herbestemming van erfgoed of kwaliteitsvolle architectuur voor industrie en toerisme.

Je leert ontwerpen tot alles klopt: van masterplan tot bouwtechnische details en van visie tot presentatie.

Daarnaast kies je uit 7 onderzoeksseminaries 1 seminarie waarin je je, samen met de masterstudenten interieurarchitectuur, verdiept in specifieke onderzoeksthema’s die aansluiten bij de onderzoeksgroepen van de faculteit.

Dit onderzoeksseminarie biedt je de nodige handvaten voor het onderzoek dat je in het kader van je masterscriptie voert.

Masterbeurs Interieurarchitectuur + Interior Architecture: Adaptive Reuse

Na de bacheloropleiding kan je een keuze maken tussen een Nederlandstalige of een Engelstalige masteropleiding interieurarchitectuur.

  • De Engelstalige masteropleiding legt daarbij de focus op de maatschappelijke uitdaging van de herbestemming van historisch (cultureel en industrieel) erfgoed (o.a. mijngebouwen, industriële sites, oude postkantoren, kerken en kloosters). In deze unieke masteropleiding krijg je les van internationale (gast)docenten en werk je samen met internationale medestudenten.

  • In de Nederlandstalige masteropleiding (1 jaar) ligt het zwaartepunt bij de masterproef. Voor de invulling kan je meewerken aan lopende onderzoeksprojecten, of je kan je eigen traject als ontwerper verder ontwikkelen. Verder kies je voor één van de vier domeinen: Retail design, Scenografie, Herbestemming of Wonen/Meubel.

    Naast je persoonlijke keuze voor een ontwerpstudio, kies je ook voor een een onderzoeksseminarie waarin je je, samen met masterstudenten architectuur, verdiept in specifieke onderzoeksthema’s die aansluiten bij de onderzoeksgroepen van de faculteit.

Voor wie is de masterbeurs?

  • studenten 3de jaar van een academische bachelor (interieur)architectuur
  • laatstejaars professionele bachelor Interieurvormgeving, Toegepaste Architectuur
  • masterstudenten die zich graag nog extra verdiepen in een bepaalde materie
Generatiestudenten die eerst nog de bacheloropleiding moeten doorlopen verwijzen we graag naar de algemene Infodagen op 12 maart en 23 april 2022.
Terug naar het Agenda overzicht