Facultaire School Sociale Wetenschappen

De Facultaire School Sociale Wetenschappen is nieuw aan de Universiteit Hasselt vanaf academiejaar 2022-2023.

Oude Gevangenis Sfeerbeeld3 Oude Gevangenis Sfeerbeeld3

Studeren

FOTOSHOOT INTERNATIONAL 2019 LR 37

Bachelor in de sociale wetenschappen

De gloednieuwe opleiding focust zich op drie belangrijke hoekstenen van de hedendaagse samenleving: digitalisering, diversiteit en democratie.

Heb je jezelf altijd al afgevraagd wat ons zo vatbaar maakt voor nieuwsberichten via sociale media? Stel je jezelf de vraag waarom jonge mensen vandaag massaal op straat komen tegen klimaatverandering? Pieker je hoe de samenleving moet omgaan met groeiende diversiteit? Wil je meedenken over hoe burgers terug vertrouwen kunnen krijgen in het politieke systeem? Dan ben je vast en zeker op je plaats aan onze Facultaire School!

In onze gloednieuwe bacheloropleiding Sociale Wetenschappen verdiep jij je in de boeiende, complexe en steeds veranderende relatie tussen mens en maatschappij. Je focust op drie belangrijke hoekstenen van onze hedendaagse én toekomstige samenleving: digitalisering, diversiteit en democratie. Jij maakt het verschil als sociale wetenschapper!

Onderzoek

Nieuws en evenementen

R4D NL

Organisatie en bestuur

Prof. dr. Piet Pauwels

Foto Piet Pauwels
Functie
Voorzitter Facultair Schoolbestuur

Ilse Peters

Functie
Secretaris
SHOOT18 Hasselt Algemeen 19 LR

Missie en visie

De Facultaire School voor Sociale Wetenschappen wil studenten vormen die gebeten zijn door de maatschappelijke uitdagingen oftewel ‘grand challenges’ van onze hedendaagse en toekomstige samenleving én die zelf het verschil kunnen maken. De studenten verwerven niet alleen de wetenschappelijke kennis die noodzakelijk is om deze uitdagingen en kansen te doorgronden, maar gaan er ook kritisch en actief mee aan de slag. Drie uitdagingen staan centraal: digitalisering, diversiteit en democratie. De brede regio rond de universiteit is het living lab waarin we deze uitdagingen identificeren, analyseren én op zoek gaan naar creatieve oplossingen en antwoorden.

Dankzij het casusgeoriënteerd onderwijsmodel gaan studenten actief aan de slag met de leerstof. Concepten, theorieën en methodes worden aangereikt aan de hand van concrete, realistische en actuele cases. Door met elkaar in interactie te gaan, ontwikkelen studenten allerhande competenties die in hun beroepsleven van pas zullen komen.

Het onderwijs aan de Facultaire School voor Sociale Wetenschappen wordt gevoed vanuit de onderzoeksgroep Research for Digitalisation, Diversity and Democracy (R4D). Binnen de onderzoeksgroep wordt interdisciplinair onderzoek verricht rond thema’s verbonden met digitalisering, diversiteit en democratie.

Contact en ligging

Locatie
Martelarenlaan 42, Hasselt