Economie: Klasexperimenten in de lessen economie

24 april 2023
Campus Diepenbeek - Gebouw D - 3590 Diepenbeek

Economie: Klasexperimenten in de lessen economie

Experimenteren kan je niet alleen in de lessen fysica of chemie. Er bestaan ook heel wat klasexperimenten voor de lessen economie. Klasexperimenten zijn courante werkvormen aan Amerikaanse universiteiten en ze zijn verplichte kost in het secundair economieonderwijs in Nederland.

Vakdidactisch onderzoek heeft het nut van klasexperimenten bewezen. Je leerlingen (en jijzelf als leerkracht) beleven er niet alleen veel plezier aan; de klasexperimenten verhogen ook de leeropbrengst.

Helaas kunnen we ons ook allemaal de mislukte proefjes in de lessen natuurwetenschappen voor de geest halen. Hoe garandeer je een geslaagd klasexperiment? We spelen een publieke-goedexperiment en introduceren je in het aanbod van klasexperimenten in het economisch vakgebied. We bespreken de voorwaarden voor succes (d.w.z. een geslaagd experiment) op basis van de inzichten uit internationaal vakdidactisch onderzoek.

• Voor wie: leerkrachten economie derde graad SO
  • Datum: maandag 24 april 2023 | 20.00 -21.45 uur
  • Deelname: gratis, wel verplicht inschrijven
  • Locatie: Universiteit Hasselt - Campus Diepenbeek - Gebouw D -  3590 Diepenbeek
  • Contactpersoon: Charlotte Adriaensens, charlotte.adriaensens@uhasselt.be

Inschrijven vanaf woensdag 11 januari 2023.

Terug naar het Nascholingen overzicht