Hands-on wiskundig modelleren met lesmateriaal en computationele programmeersoftware

28 september 2022
14:00 - 16:00
Universiteit Hasselt - Campus Diepenbeek - Agoralaan - Gebouw D - 3590 Diepenbeek

Na een korte toelichting waarin het theoretisch kader rond wiskundig modelleren wordt toegelicht, gaan we onmiddellijk in de praktijk aan de slag met voorbeeldcases (aangepast aan minimaal niveau 6 uur wiskunde secundair onderwijs) waarbij ook het computationeel denken en hands-on programmeren (in Octave; geen installatie vereist) centraal staat.
Op basis hiervan krijg je de kans om in je eigen lespraktijk deze cases of alternatieven toe te gaan passen samen met je eigen leerlingen.

• Voor wie: leerkrachten wiskunde 3de graad ASO/TSO voor studierichtingen met minimum 6 uur wiskunde per week
  • Data: 4 nascholingsnamiddagen op woensdag in september t.e.m. januari. De details worden met de deelnemers besproken.
    Eerste dag wellicht 28 september telkens | 14u00 – 16u00
  • Deelname: 30 euro, inclusief wiskunde boek 'A Primer on Mathematical Modelling'
  • Benodigdheden: elke deelnemer brengt een laptop mee
  • Locatie: Universiteit Hasselt – campus Hasselt– 3590 Diepenbeek, het juiste lokaal laten we je nog weten