Infosessie Usolv-it, je elektronisch oefen-, toets- en inspiratieplatform: 1 juni

01 juni 2022
14:00 - 16:30
Campus Diepenbeek - Agoralaan - Gebouw D - 3590 Diepenbeek - Aula H1

Usolv-it, je elektronisch oefen-, toets- en inspiratieplatform

Usolv-it is een oefen-, toets- en inspiratieplatform. Het ondersteunt leerkrachten in nagenoeg alle Vlaamse secundaire scholen en biedt daartoe meer dan 19.000 oefeningen aan die naar eigen inzicht gecombineerd kunnen worden tot oefenreeksen, formatief zowel als summatief. Er is een rijke inhoud zowel voor leerkrachten wiskunde als voor leerkrachten natuurwetenschappen en aardrijkskunde. Oefeningen van ijkingstoetsen, toelatingsexamens en olympiades zijn ook voorzien van statistische informatie.

Indeling

14.00u   Presentatie
15.00u   Pauze
15.15u   Hands-on sessie
16.30u   Einde

Programma

Je maakt als leerkracht niet alleen kennis met de Leerkrachtmodule van Usolv-it die alle faciliteiten voor leerkrachten samenbrengt, maar ook met de Athena-toepassing die er specifiek is voor leerlingen van de derde graad in de fase van studie-oriëntering.

In het tweede deel van de nascholing gaan we hands-on aan de slag. Je verwerft een beter inzicht in de rijke inhoud van het platform en in de mogelijkheden om er zelf mee te werken, al of niet samen met collega’s op school. Je maakt ook kennis met de Athena-module die beschikbaar is voor leerlingen in de derde graad die zich voorbereiden op verdere studies.

Je leert hoe je passende oefeningen in het platform vindt en hoe je er een oefenreeks of een inhoudstafel mee bouwt. Je ontdekt hoe je een oefenreeks kunt aanbieden (al of niet digitaal, al of niet gekoppeld in Smartschool…). Samen met collega’s verken je ‘good practices’ en je leert bij over de aankomende nieuwe zaken binnen Usolv-it.

Doelstellingen

Na het volgen van de nascholing

  • vind je zelf passende oefeningen in Usolv-it;
  • begrijp je de organisatie van en de informatie in Usolv-it;
  • ken je enkele ‘good practices’ beter en weet je hoe je als leerkracht met collega’s binnen de school kunt samenwerken in het platform.
Doelgroep

Leerkrachten wiskunde, fysica, chemie, biologie en aardrijkskunde uit het secundair onderwijs. Usolv-it bevat wiskunde-oefeningen voor alle jaren van het secundair onderwijs. Voor de andere vakken is de inhoud groeiend in de tweede graad en het sterkst in de derde graad.

Begeleiding

Prof. Paul Igodt is verbonden aan de KU Leuven (en Campus Kulak) en stuurt de ontwikkeling van Usolv-it mee aan. Hij is coördinator van de Vlaamse Wiskunde Olympiade en ervaren lesgever voor eerstejaarsstudenten.

Alexander Holvoet is educatief medewerker bij Usolv-it en staat in voor de didactische aspecten van het platform en voor de communicatie met leerkrachten.

Verwachte voorbereiding door deelnemer

Indien je geen leerkracht-account hebt, kun je je registreren via de website van Usolv-it.

  • Voor wie: leerkrachten wiskunde, fysica, chemie, biologie en aardrijkskunde uit het secundair onderwijs
  • Datum: woensdag 1 juni 2022 | 14.00u - 16.30u
  • Deelname: gratis, wel verplicht inschrijven, max. 40 deelnemers
  • Benodigdheden: laptop meebrengen
  • Locatie: UHasselt – Campus Diepenbeek - Agoralaan - Gebouw D - 3590 Diepenbeek - Aula H1
  • Contactpersoon: Jeroen Wynen, jeroen.wynen@uhasselt.be
Inschrijven

Terug naar het Nascholingen overzicht