Ben jij een leerkracht economie in de derde graad van het secundair onderwijs? Ben je creatief, innovatief en houd je ervan om te experimenteren met nieuw didactisch materiaal? Zou je graag ‘the embedded economy’ integreren in je lessen economie?
Lees dan zeker verder!
In oktober-november 2024 organiseren Prof. Dr. Tom Kuppen en Dr. Lise Janssens een 3-delige workshop rond ‘the embedded economy’. Tijdens deze 3-delige workshop gaan we aan de slag met lesmateriaal van DEAL en passen we dit lesmateriaal samen aan zodat het geschikt is voor je eigen lessen.
Wat doen we concreet?
Deze bijscholing kadert in een onderzoeksproject dat UHasselt uitvoert in samenwerking met Uppsala University (Zweden). De bijscholing bestaat uit drie workshops en een feedbacksessie. Wanneer je je inschrijft, engageer je je om op alle sessies aanwezig te zijn. De verschillende workshops bouwen immers verder op elkaar.
Tijdens de eerste workshop zal er meer uitleg gegeven worden omtrent het project en zal een theoretisch kader gepresenteerd worden omtrent hoe lessen rond de ‘embedded economy’ aangepakt kunnen worden. Als basis voor het theoretisch kader wordt het boek Economy Studies – A guide to rethinking economics education (Sam de Muijnck en Joris Tieleman) en het Donutmodel van Kate Raworth gebruikt. Daarnaast wordt het lesmateriaal van DEAL gepresenteerd. Aan de leerkrachten wordt gevraagd om dit lesmateriaal thuis verder te bekijken en hier kritisch over te reflecteren.
Tijdens de tweede en derde workshop zal het lesmateriaal aangepast en afgestemd worden op de noden en de context van het onderwijs in Vlaanderen. De leerkrachten gaan samen met de begeleider actief aan de slag om de nodige aanpassingen door te voeren. Via een interactieve workshop maken we het lesmateriaal geschikt om mee aan de slag te gaan in de klas.
Vervolgens vragen we aan de leerkrachten om het lesmateriaal uit te testen in hun eigen klas. De vierde en laatste workshop (april-mei 2025) is een feedbacksessie. Tijdens deze workshop wordt er gereflecteerd over het materiaal, wisselen we ervaringen uit en brengen we samen de nodige aanpassingen aan.
Ben je ingeschreven maar kan je toch niet deelnemen, meld je dan minstens een week vóór de datum van de workshop af zodat de contactpersoon hiervan op de hoogte is. Van harte dank daarvoor.