7X7 Students meets Alumni

Op 28 april 2022 organiseerde de faculteit Architectuur en Kunst een eerste 7x7 editie. Het event kadert binnen de Woonstraat, een levend archief over wonen, hét hoofdthema binnen de bachelor ontwerpstudio. Tevens is het een onderzoekslabo over wonen.

7 jonge alumni presteerden gedurende 7 minuten een eerste woonproject. Aan dit event was de opening van een mini-tentoonstelling over deze projecten verbonden.

Na de presentaties ontstond er spontaan een levendig debat tussen de 7 alumni en de aanwezigen. Het debat ging ondermeer over de essentie van het wonen, de duurzame factoren, maar ook of de woonfilosofie die ze brachten overeenkwam met hun eigen manier van wonen.

In totaal waren er een 120 tal deelnemers, waarvan de helft studenten en de helft alumni. Na de presentaties, debat en kort bezoek aan de tentoonstelling was er nog een receptie met netwerkevent. Het was mooi om te zien hoe er nadien nog gedebatteerd werd tussen studenten en alumni.

Het event kon enkel slagen door de inzet van enkele collega’s, het secretariaat, de Streetgang (7 studenten die de Woonstraat levendig houden) en de tutoren van de ontwerpstudio.

Van harte dank allemaal!