Ijkingstoets - 3 juli

03 juli 2023
9u
Agoralaan, gebouw D, 3590 Diepenbeek

Door het oplossen van meerkeuzevragen helpt de ijkingstoets je een beeld te vormen van je wiskundige en wetenschappelijke vaardigheden- en kennis. Zo kom je te weten of je goed voorbereid aan je bacheloropleiding kan beginnen.

De deelname aan de ijkingstoets is verplicht voor de volgende bacheloropleidingen:

Na afloop van de toets ontvang je een deelnameattest. Dit attest heb je nodig om je te kunnen inschrijven voor je opleiding. Het deelnameattest is enkel geldig voor je inschrijving in het daaropvolgende academiejaar.

Het resultaat van de ijkingstoets zal je via mail ontvangen en is niet-bindend. Dit wil zeggen dat ongeacht je score op de ijkingstoets je zal kunnen inschrijven in de opleiding. Het is dus geen toelatingsexamen!

Als je niet geslaagd bent voor de ijkingstoets, moet je wel verplichte remediëring volgen als je inschrijft voor je opleiding. De remediëring heeft een omvang van 1 studiepunt en wordt bij voorkeur gevolgd vóór de start van het academiejaar.

Het resultaat van je ijkingstoets ontvang je via mail ten laatste 7 dagen na het afleggen van je toets. Heb je na het ontvangen van het resultaat vragen over je studiekeuze of de remediëring? Dan kan je terecht bij de studieloopbaanbegeleider van de opleiding.

Meer info en inschrijven
Terug naar het Infodagen - kalender overzicht