Kom op tegen Kanker - Oproep translationele projecten 2022

Onderzoek

Financierder:

Kom op tegen Kanker vzw

Wat?

Kom op tegen Kanker wil translationeel onderzoek financieren waarbij op basis van behaalde resultaten nieuw klinisch kankeronderzoek wordt opgestart. 

  • Onderzoek met als doel de ontwikkeling van nieuwe of betere behandelingen voor kanker, een betere diagnosestelling, een betere opvolging van kanker en onderzoek naar nevenwerkingen van een kanker(behandeling).
  • Het project moet alle noodzakelijke onderzoeksactiviteiten bevatten om de overgang naar klinisch onderzoek, dat past binnen de oproep voor klinische onderzoeksprojecten bij Kom op tegen Kanker, mogelijk te maken.
  • Een aantoonbare samenwerking met klinische onderzoekers in kader van het onderzoeksproject is vereist om de klinische toepasbaarheid te garanderen. 
  • Kom op tegen Kanker onderstreept het aanvullende karakter van zijn financiering voor biomedisch kankeronderzoek waarvoor geen of onvoldoende financiering ter beschikking wordt gesteld door de overheid, industrie en/of andere financiers.
De termijn van een project is maximaal 4 jaar.

Wie?

Financiering kan worden aangevraagd voor translationeel onderzoek georganiseerd vanuit Vlaamse onderzoeksinstellingen (of voor deelname van Vlaamse onderzoeksinstellingen aan internationaal onderzoek). Met een Vlaamse onderzoeksinstellingworden non-profit O&O-actoren bedoeld: universiteiten (zoals erkend in het decreet van 4 april 2003 betreffende de herstructurering van het hoger onderwijs in Vlaanderen (Afdeling 3, art. 4))1, ziekenhuizen en onderzoeksinstellingen van het Vlaamse Gewest. Onderzoeksinstellingen kunnen een project indienen voorzover het onderzoek zonder directe commerciële doeleinden zal worden uitgevoerd in Vlaanderen. Non-profit-O&O-actoren die zich niet in het Vlaams gewest bevinden, kunnen als partner fungeren in een project, maar kunnen niet betoelaagd worden. 

Om als (co-)promotor een projectaanvraag te kunnen indienen, dient de onderzoeker minimaal in het bezit te zijn van de academische graad van doctor (PhD). Een onderzoeker kan slechts één projectaanvraag als hoofdpromotor indienen per oproep. Elk project kan slechts 1 hoofdpromotor hebben. De hoofdpromotor heeft een coördinerende functie voor het hele project. Bovendien kan een onderzoeker per oproep slechts één keer als copromotor op een projectaanvraag worden aangesteld.

Aanvragen?

De aanvraagprocedure verloopt in twee fasen. In een eerste fase wordt een abstract ingediend met een korte beschrijving van het project volgens het aangeboden standaardformulier. Indien het abstract positief geëvalueerd wordt, mag er een uitgebreid projectvoorstel worden ingediend. 

  • Documenten om in te dienen beschikbaar op expro.komoptegenkanker.be.
  • Deadline indiening abstract: 29 september 2022 (uiterlijk middernacht).
  • Deadline indiening uitgebreid projectvoorstel: februari 2023.
Bekendmaking resultaten: juni 2023. 

In totaal is 4 miljoen euro beschikbaar. 

Meer info?

Meer informatie en de voorwaarden voor deze oproep kan u terugvinden op de website van KOTK en in de reglementen
Indien u nog meer informatie wenst over deze oproep, kan u contact opnemen met projecten.biomed.prev@komoptegenkanker.be

Deadline

29.09.2022

Interne contactpersoon?

E-mail ellen.vancutsem@uhasselt.be

Tel. +3211268995

Terug naar het Oproepen - onderzoek overzicht