X-Festival 2023

17 oktober 2023 - 20 oktober 2023
X-hibition: 17-20 oktober, doorlopend, X-Opening Night: 20 oktober vanaf 19 uur
Campus Diepenbeek, gebouw D, auditorium H6
X Festival 2023 X Festival 2023

Dit event is reeds afgelopen

X–Festival is een cross–disciplinair, visionair, inspirerend en stimulerend ideeënfestival op het kruispunt van wetenschap, technologie en kunst met het oog op een creatieve en duurzame toekomst.

X–Festival wil verschillende werelden samenbrengen, innovatie en creativiteit stimuleren via cross–overs, nieuwe grenzen en horizonten exploreren en een big-bang zijn voor reflectie en actie.

Essentieel voor het DNA van X–Festival zijn de ruimte voor kritische vraagstelling en debat en de ambitie om verder te reiken dan de vrijblijvendheid door het aanzetten en uitdagen tot creatieve actie.

X–FESTIVAL 2023

X-FESTIVAL 2023 staat in het teken van de lang verwachte, feestelijke opening van X-LAB, met o.a. de opening van het X-LAB-paviljoen, de “THINK A HEAD”-sculptuur, annex brainstormruimte van Frits Jeuris, de class-room-of-the-future — a.k.a. Feynman room C22, de X-Wall of Science & Arts met de permanente Antarctica-expo, de reflectie-tuin, ...

Door de covid-omstandigheden hebben de bouwwerken en inrichting vertraging opgelopen. Maar, de X-droom/visie van “exploratie en crossover voor een creatieve en duurzame toekomst”, die in 2013-2014 onstond, kan nu met de opening van de nieuwe gebouwen, getoond worden aan de wereld. Het X-LAB-avontuur kan nu echt met volle kracht, vuur en enthousiasme van start gaan.

Wees welkom om de X-droom te delen ...

VOOR WIE?

X–Festival 2023 is er voor studenten, onderzoekers uit verschillende disciplines, beleidsmakers, architecten, kunstenaars, designers, ondernemers, pers en het brede publiek die geïnspireerd willen worden en de toekomst op een creatieve en out–of–the–box manier vorm willen geven.

Terug naar het Agenda overzicht