Infrastructuur

TOPINFRASTRUCTUUR, TOPUNIVERSITEIT, TOPREGIO

Een in alle opzichten goed uitgeruste universiteit is van essentieel belang om jongeren in de beste omstandigheden op te kunnen leiden of om mee te kunnen zoeken naar antwoorden op de grote uitdagingen van vandaag en morgen. Belangrijk ook om de wereldwijde concurrentie om kennis, ideeën en innovatie aan te gaan.

PATRIMONIUM

UHasselt heeft in de loop van meer dan vier decennia een enorme groeisprong gemaakt – op vlak van aantal studenten, opleidingen én op vlak van patrimonium. Zo opende de universiteit in 2012 in Hasselt haar tweede campus – waarvan de Oude Gevangenis het hart vormt. Naast de faculteit Rechten, op campus Hasselt, zal ook het nagelnieuwe faculteitsgebouw voor Bedrijfseconomische wetenschappen verrijzen. Met de Herkenrodekazerne, op vijf minuten wandelen van de Oude Gevangenis, krijgt de universiteit er een nieuw ankerpunt bij in het centrum van Hasselt.

Erfgoed
UHasselt beschouwt het opwaarderen en in stand houden van (historisch) erfgoed – deel van de publieke ruimte – als een belangrijke opdracht. Zowel de gerenoveerde Oude Gevangenis als de Herkenrodekazerne zijn daar een tastbaar bewijs van. Dankzij uw donaties kunnen we dit historische én nieuwe patrimonium in stand houden. Goed voor de universiteit, maar ook voor de samenleving.

Groene campus
Op Campus Diepenbeek wordt volop gewerkt aan extra ruimte voor onderwijs en onderzoek – zoals de chemietoren. Gebouw D (met de agora als centrale ontmoetingsplaats) wordt ook gerenoveerd. Die uitbreidings- en renovatieplannen passen in de verdere uitbouw van de groene campus Diepenbeek als vaste stek van exacte wetenschappen, geneeskunde en levenswetenschappen en van industrieel ingenieur. Inclusief labo’s, spin-offs, wetenschapsparken…

LABO'S EN INSTRUMENTEN

Wetenschappers beschikken op campus Diepenbeek over goed uitgeruste laboratoria, maar het onderhoud en de aankoop van onder meer (nieuwe) meetinstrumenten, microscopen, centrifuges, mengapparatuur, koel- en verwarmingsapparatuur, reinigingsmachines… kosten veel geld. Dankzij uw donaties maken we onze wetenschappelijke infrastructuur béter. Goed voor de universiteit, maar ook voor de samenleving waarvan zij een innovatiemotor is.