Welkomstwoord rector prof. dr. Bernard Vanheusden

UNIVERSITEITSFONDS: MEER KANSEN, MEER VERNIEUWING... DANKZIJ U

Dank u wel voor uw interesse in UHasselt!

Rector Bernard VanheusdenOp deze website ontdekt u wat voor vele mooie dingen er zoal aan onze universiteit gebeuren. Elke dag opnieuw. Docenten wapenen jongeren met kennis en laten hen ontdekken waarin ze willen uitblinken. Studenten richten een eigen bedrijfje op, sturen zonnecellen de ruimte in en verkennen de wereld (dichtbij en veraf). Wetenschappers berekenen de verspreiding van virussen, gaan de effecten na van luchtvervuiling op onze gezondheid, speuren naar nieuwere en betere behandelingen voor MS en reuma, en bestuderen de gevolgen van klimaatverandering.


Universiteitsfonds UHasselt biedt iedereen de kans om aan dat verhaal mee te schrijven. En dat is nodig. Nooit eerder waren sterk onderwijs en impactvol onderzoek zó relevant als vandaag. Nooit eerder was de nood aan kennis, talent en engagement zó groot. Nooit eerder was uw steun dan ook zó cruciaal.

Met uw financiële bijdrage houden we ons onderwijs kwaliteitsvol en vernieuwend. Bieden we kansen aan élk jong talent. Werken we óók aan het welzijn van onze studenten. Doen we aan baanbrekend onderzoek met weerklank tot ver buiten onze grenzen. Geven we ons gemeenschappelijk, historisch patrimonium een langere toekomst. Bouwen we aan een duurzame universiteit met groene, leefbare campussen in een groene, leefbare regio.

Kortom: dankzij u kunnen we gewoon méér. En hoe groot of klein uw bijdrage ook: onze studenten, onderzoekers en medewerkers zullen u er enorm dankbaar voor zijn.
Alvast welkom in onze UHasselt-community!

Bernard Vanheusden
Rector UHasselt