Process analytics met bupaR: Towards operational excellence

DOCENT

Dr. Gert Janssenswillen is postdoc onderzoeker in de onderzoeksgroep Beleidsinformatica aan de Faculteit Economische Wetenschappen van de UHasselt. In 2019 behaalde hij zijn doctoraat, waarin hij de kwaliteit van process mining technieken analyseert. Tijdens zijn doctoraat startte hij de ontwikkeling van bupaR - pakketten voor process analytics in R. De pakketten bupaR en edeaR behoren vandaag tot de top 20% meest gedownloade R-packages.

Sinds 2015 geeft Gert regelmatig presentaties over data analyse met R op de Internationale conferentie van R gebruikers (useR!), en is hij ook lid van de organisatie van de Europese R User Meeting (eRum) conferentie. Hij gaf ook al presentaties en workshops over het gebruik van R voor, onder andere, de R Belgium meeting, PwC Germany en Atlas Copco. Zijn onderzoek over process analyse werd o.a. gepresenteerd op de International Conference for Business Process Management (BPM), en het International Symposium on Data-Driven Process Discovery and Analysis (SIMPDA).