Logo UHasselt

menu

UHasselt SEE


Universiteit Hasselt School of Expert Education

UHasselt SEE

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

< OVERZICHT

CIGO workshop

CIGO workshop
PRAKTISCH

04 mrt 2015 09.00 uur - 20.30 uur


De Heerlijckyt van Elsmeren (Geetbets)


CONTACTPERSOON

Mevrouw Marleen CUPERS

32-11-268666

marleen.cupers@uhasselt.beInschrijven

De brug tussen procesadvisering en innovatieve organisatiepraktijken

Je bent bekend met hiërarchische piramide-structuren, maar je weet uit ervaring dat dit niet steeds jouw eigen energie en die van je medewerkers het meest stimuleert. Maar hoe gaat dat dan, als je de piramide wil laten vervagen?

Je zou willen dat er vlotter beslist wordt in jouw organisatie, en dat medewerkers meer beslissingen zelf nemen. Maar hoe gaat dat dan als 'iedereen baas' wordt?

Jij (en ook je medewerkers) zou liever vergaderingen hebben die energie geven, iedereen betrekken en minder tijd vergen. Maar hoe pak je dat dan aan?

Je merkt dat de afstemmingsmotor tussen afdelingen vaker vastloopt op hiërarchie en informatieverlies dan je lief is. Maar door welk ander kanaal krijg je die afstemming dan vlot, zonder de structuren te torpederen?

In deze praktische en actiegerichte dag nemen we je mee in verfrissend nieuwe mogelijkheden. Je ontdekt eenvoudige concepten waar je ter plaatse mee oefent:

- 'Geen bezwaar'-besluitvorming: een manier van besluitvorming die snel is en die gebruik maakt van de wijsheid van de hele (project)groep.
- 'Drie-staps-vergaderingen': zij leveren energie, betrekken iedereen en vergen minder tijd.
- 'Verbinders': mensen die als de buizen van het Atomium de energie- en informatie stroom tussen de verschillende afdelingen en teams gaande helpen houden.
- 'Alles is een project' en 'iedereen is een leider':  samenwerkingsafspraken moeten voortdurend geijkt en vernieuwd worden als organiseren als tijdelijk gegeven gezien wordt.

Deze workshop is geïnspireerd op het gelijknamige boek, Reinventing Organizations van Frederic Laloux.

 

Doelgroep

Deze dag wordt georganiseerd voor CIGO Alumni en potentiële CIGO kandidaten. De groep wordt bewust beperkt tot maximaal 16 deelnemers.

Wij gaan ervan uit dat je van nature interesse hebt in organisatievormen waarbij mensen het beste van zichzelf kunnen beleven en inzetten op het werk in de plaats van (alleen) daarbuiten. En dat je zelf nog steeds energie krijgt van mensen met plezier te zien samenwerken vanuit 'willen' eerder dan 'moeten'. Daarnaast is het ontmoeten van (collega's) alumni uiteraard een troef.

 

Begeleider van de dag

Deze dag wordt begeleid door Ludo Keunen. Ludo is CIGO staflid en gastheer van deze dag. Hij begeleidt verandertrajecten en management teams met als focus energie van zoveel mogelijk betrokkenen te richten naar waar de organisatie behoefte aan heeft.

 

Praktisch

woensdag 4 maart 2015
start 09.00u - afronding na diner 20.30u
De Heerlijckyt van Elsmeren (Geetbets)
295 euro (excl. BTW) incl. de twee Heerlijcke maaltijden

 

De workshop op 4 maart 2015 is volledig volzet. Door u in te schrijven, staat u nu op de reservelijst. Vanaf 10 nieuwe inschrijvingen wordt een nieuwe workshop georganiseerd op een latere datum. U krijgt hierover nog een bericht.

 

Meer info

Inschrijven