Logo UHasselt

menu

Toekomstige studenten


Start je studie

Toekomstige studenten

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

STUDIEKOSTEN

Naast het inschrijvingsgeld, brengt studeren nog andere kosten met zich mee. Zo zijn er ook nog kosten voor boeken en cursussen, studiemateriaal, kantoormateriaal en drukwerk, studiereizen en stages, vervoer, maaltijden en - eventueel - een kot.

Om je een beeld te geven van deze extra kosten, hebben we ze voor jou in kaart gebracht. Houd er wel rekening mee dat dit slechts richtprijzen zijn, gebaseerd op het vorige academiejaar. Voor de richtprijzen van de handboeken en cursussen zijn enkel de verplichte opleidingsonderdelen in de richtprijs opgenomen, de opleidingsonderdelen naar keuze zijn niet inbegrepen.

Volgende kosten zijn niet inbegrepen in de richtprijs:
- inschrijvingsgeld,
- opleidingsonderdelen naar keuze,
- internationalisering (extra kosten als je een deel van je studies in het buitenland volgt),
- vervoer naar individuele stageplaats, bedrijfsbezoek,...

Via de sociale dienst kan je nakijken of je recht hebt op een tussenkomst voor je studiekosten. 

Jaarlijkse kosten

vervoer Omdat we duurzame mobiliteit willen stimuleren, bieden we kortingen en terugbetalingen aan voor de duurzame vervoersmogelijkheden.

huisvesting De gemiddelde huurprijs voor een studentenkamer in Hasselt, Diepenbeek en Genk bedraagt € 276 en voor een studentenstudio € 398.

maaltijden In de studentenrestaurants kan je elke dag warme en koude maaltijden, slaatjes, soep, broodjes, fruit, snacks,... verkrijgen aan studentikoze prijzen. Als je met PingPing betaalt, krijg je bovendien 33% korting.

kantoormateriaal Kosten verbonden aan het verbruik van pennen, kaften, papier, cartridges, drukwerken en ander kantoormateriaal worden geraamd op 150 euro.

laptop In het kader van het jaarlijkse laptopproject biedt de universiteit 3 laptops aan met een zeer gunstige prijs-kwaliteitverhouding.

Kosten per studierichting