Logo UHasselt

menu

Campusleven


Op de campus

Campusleven

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

STUDIERUIMTEN


De campus Diepenbeek is een dagcampus. Dit betekent dat studenten in verschillende lokalen terecht kunnen om te studeren. Bovendien kunnen de studenten in alle leslokalen studeren indien er op dat moment geen onderwijs is geprogrammeerd.

 • stille studeerruimte in de bibliotheek
  11 werkcellen en 3 vergaderlokalen in de bib
  In team samenwerken, researchvaardigheden ontwikkelen, zelfstandig werken,... Allemaal nieuwe competenties die de huidige generatie studenten moet verwerven. Om hen hierbij zo goed mogelijk te ondersteunen, onderging de universiteitsbibliotheek van de UHasselt een ware transformatie. In de bibliotheek werden elf werkcellen en drie vergaderlokalen ingericht, waar studenten in een professionele omgeving in groep kunnen overleggen. WiFi-vriendelijke leer- en werkeilandjes met een uitgebreide boekencollectie en een zeer brede waaier aan elektronische tijdschriften binnen handbereik. • vrije studeerruimtes in blok D
  In blok D zijn er twee lokalen waar de studenten rustig kunnen studeren.
 • vrije laboruimte biologie
  Studenten biologie kunnen in een eigen didactische werkruimte terecht (G21) wanneer hierin geen lessen zijn geprogrammeerd. Zij beschikken hier over een eigen kast waarin zij alle materialen (microscoop, preparaten, …) die nodig zijn voor de practica kunnen opbergen.
 • anatomische ruimte
  In de anatomielokalen G63 en G65 kunnen de studenten geneeskunde en biomedische wetenschappen RX-opnamen, computerondersteunende microscopiebeelden en preparaten bekijken en bestuderen.
 • computerlokalen

De oude cellen van de Oude Gevangenis zijn ingericht als werkplekken voor de studenten. In de studiecellen kan je individueel of per twee studeren.


Het cafetaria van de Oude Gevangenis kan buiten de lunchtijd ook gebruikt worden als studieruimte.