Logo UHasselt

menu

Campusleven


Op de campus

Campusleven

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

STUDIERUIMTEN


De campus Diepenbeek is een dagcampus. Dit betekent dat studenten in verschillende lokalen terecht kunnen om te studeren. Bovendien kunnen de studenten in de onderwijsruimtes studeren die aangekondigd worden op de schermen.

 • +350 werkplekken, 11 werkcellen en 10 groepswerklokalen in de bibliotheek
  De vernieuwde Campusbibliotheek is een aangename en inspirerende leeromgeving: een oase van licht en rust in een modern en strak maar tegelijk ook gezellig kader. De bibliotheek telt meer dan 350 werkplekken (allen voorzien van een stopcontact) verdeeld over drie geluidszones: een groepswerkzone, een fluisterzone en een absolute stiltezone. In de fluisterzone bevinden zich o.a. 11 werkcellen. De groepswerkzone telt 6 open en 4 gesloten lokalen voor groepswerk. In deze ruimtes mag rustig gepraat worden. De gesloten groepswerkruimtes kunnen gereserveerd worden via deze link. • vrije studeerruimtes in blok D
  In blok D zijn er twee lokalen waar de studenten rustig kunnen studeren.
 • vrije laboruimte biologie
  Studenten biologie kunnen in een eigen didactische werkruimte terecht (G21) wanneer hierin geen lessen zijn geprogrammeerd. Zij beschikken hier over een eigen kast waarin zij alle materialen (microscoop, preparaten, …) die nodig zijn voor de practica kunnen opbergen.
 • anatomische ruimte
  In de anatomielokalen G63 en G65 kunnen de studenten geneeskunde en biomedische wetenschappen RX-opnamen, computerondersteunende microscopiebeelden en preparaten bekijken en bestuderen.
 • computerlokalen

De oude cellen van de Oude Gevangenis zijn ingericht als werkplekken voor de studenten. In de studiecellen kan je individueel of per twee studeren.


Het cafetaria van de Oude Gevangenis kan buiten de lunchtijd ook gebruikt worden als studieruimte.