menu

Dies Natalis


Concert The King's Singers

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

CONCERT THE KING'S SINGERS

Geen feest zonder muziek. En dus organiseert de UHasselt voor haar Dies Natalis op dinsdag 30 mei een concert van The King's Singers. A capella klonk nog nooit zó stijlvol!

The King's Singers is een Britse a capellagroep die in 1968 boven de doopvont werd gehouden aan King’s College. Het populaire vocale sextet is bijna vijftig jaar later niet meer weg te denken van de klassieke concertpodia. Dit jaar alleen al treden ze op in Europa, China, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten.

Het gezelschap schakelt moeiteloos tussen madrigalen uit de Renaissance, Franse Romantiek of twintigste-eeuwse muziek. Van Bach over Bacharach tot pop: het repertoire biedt voor elk wat wils. Tijdens het universiteitsconcert brengen ze vooral werk van de Engelse componist Benjamin Britten (1913-1976). Maar dan nét dat tikkeltje anders... Verrassend klassiek, dus.

The King’s Singer bestaat uit Patrick Dunachie (countertenor), Timothy Wayne-Wright (countertenor), Julian Gregory (tenor), Christopher Bruerton (tenor), Christopher Gabbitas (bariton) en Jonathan Howard (bas).

INSCHRIJVEN?

Het is niet meer mogelijk om via onderstaande linken in te schrijven voor het concert. Als u nog (een) kaart(en) wil voor The King's Singers, kunt u een mailtje sturen naar begga.martens@uhasselt.be

Personeel Studenten Externe genodigden
  Mijn studentendossier/
registeren voor.. /
Dies Natalis
 

WAAR?

Cultuurcentrum Hasselt – Grote schouwburg – 20.15 uur (deuren openen om 19.45 uur)