Logo UHasselt

menu

Dies Natalis


Het Groot Limburgs Orkest

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

HET GROOT LIMBURGS ORKEST

Geen verjaardag zonder ordentelijke ode. En dus zingt Het Groot Limburgs Orkest de 45-jarige UHasselt toe. Een lustrumconcert met een extra bronsgroen, eikenhouten randje dus.

Het Groot Limburgs Orkest – dat is een speciaal voor deze gelegenheid bij elkaar gebrachte line-up met het beste wat Limburg op muzikaal vlak te bieden heeft. Met liedjes zoals je ze nog nooit hoorde, special acts én verrassende combo’s. Limburg, de provincie die zingt? Reken maar!

PRESENTATIE

Stijn Meuris
Muzikant, regisseur, journalist… Stijn Meuris is het allemaal. Typte zijn eerste krantenstuk in 1989. Er volgden passages bij Noordkaap, Monza, Woestijnvis, Canvas… En hij kan al jaren zeggen wat hij wil.

An Olaerts
In 1998 sierden haar woorden voor het eerst de krantenkolommen. En sindsdien is An Olaerts niet meer gestopt met schrijven. Ze werkte voor De Morgen en De Standaard, intussen pent ze in Vacature Magazine al jaren neer wat ze wil. Of toch ongeveer…

BAND

Het hart van Het Groot Limburgs Orkest? Dat zijn Antoon Walgrave (leader of the gang), David Poltrock (toetsen), Mirko Banovic (bas), Patrick Steenaerts (gitaar) en Arnout Hellofs (drums) zijn. Allemaal docenten aan PXL-Music, maar vooral: allemaal gezegend met tonnen talent én ervaring. Hooverphonic, Bart Peeters, Arno, Arsenal, Yevgueni, Admiral Freebee… Ze deden allemaal wel een beroep op (een van) deze jongens.

MUZIKALE GASTEN

Michel Bisceglia
Veelzijdig, multi-getalenteerd jazzmuzikant, componist en arrangeur. Won in 2017 de Limburgse Cultuurprijs. Dikke muzikale maatjes met o.m. Rocco Granata, Ozark Henry en Sarah Bettens.

Piet Vansichen
Piet Vansichen is van vele markten thuis, met uiteenlopende rollen in diverse opvoeringen. De indrukwekkende Limburgse bas zong onder meer bij Opera Vlaanderen, het Nationaltheater Mannheim en Nationaal Theater Praag.

Jan Hautekiet
De vreemde eend in deze Limburgse bijt. Was ooit (legendarisch) presentator bij Studio Brussel, intussen bij Radio 1. Maar niet te vergeten: naast radiovakman ook kundig muzikant. En: altijd in the mood voor verrassende combo’s.

Marc Erkens
Niet meer van het scherm te branden (Culture Club!), deze Marc Erkens. Zijn missie? Mensen warm maken voor muziek. Zijn modus operandi? Simpelweg het verhaal vertellen achter die muziek. Verhalen overgoten met geschiedenis en humor. En dat met de handen op het klavier.

Belle Perez
Geboren en getogen in het Limburgse Hoge Noorden (Neerpelt). Maar vergis je niet: María Isabel Pérez Cerezo is zo Spaans als wat. Met haar opzwepende latinorepertoire wist ze een meer dan aardige carrière in Europa uit te bouwen.

Dana Winner
In 1990 ontdekt door Jean Kluger, vandaag de boekhouder van Daft Punk (true story!). Duitsland, Nederland, Zuid-Afrika gingen al helemaal plat voor Dana Winner (geboren Chantal Vanlee) en haar hits. Woordenloos, iemand?

Buurman
Songsmid Geert Verdickt is misschien de onbekendste naam uit het rijtje, maar talent heeft de (buur)man in overvloed. ‘Seks en slechte whiskey’, ‘God, ik en Marjon’… Het zijn nu al klassiekers in de Vlaamse muziekscène!

Mauro Pawlowski
Mauro is Evil Superstars. Mauro was dEUS. Mauro is Kiss My Jazz. Mauro is The Grooms. Mauro is Radical Slave. Mauro is Gruppo di Pawlowski. Kortom: Mauro is veel. En voor deze gelegenheid is hij mogelijk zelfs gewoon… Maurits.

Tim Vanhamel
Tim Vanhamel zat ooit bij Evil Superstars, maar vooral met Millionaire begon zijn ster te schitteren – vandaag zelfs feller dan ooit tevoren. Soms was het misschien wat rustiger rond Tim, maar stil heeft hij nooit gezeten. Getuige zijn inbreng bij o.a. The Hickey Underworld, Magnus en Broken Glass Heroes.

Een Sore Loser
In 2010 openden The Sore Losers Pukkelpop. In 2014 volgden twéé nummer 1-noteringen in De Afrekening (Studio Brussel). De Fransen riepen Skydogs uit tot een van de beste albums van het jaar. In 2017 volgde de Grote Oversteek naar de VS. Op 30 en 31 mei komt één Sore Loser even terug, voor UHasselt.

En… UHasselt-talent
Ook aan UHasselt lopen er best wel wat muzikale hoogbegaafden rond. Of wat dacht u van studentenfanfare Ambifaarke, student-singersongwriter Thomas Vankriekelsvenne en/of pianovirtuoos Jan Vanhove? En last but not least: het Universiteitskoor (Marc Thoelen, Karen Maes, Jeroen Janssens, Lien Scheymans, Christel Heyninckx, Brigitte Reniers, Koos Jaap Van Zwieten, Natalie Lefevere, Sofie Ignoul, Leen Lambrechts, Céline Jaspers, Joris Vanhoutven en Oana Pop).


WAAR?

Cultuurcentrum Hasselt – Grote Schouwburg – Kunstlaan 5, Hasselt

WANNEER?

Concert voor studenten en alumni
Woensdag 30 mei – 20.00 uur (deuren openen om 19.30 uur)

Concert voor personeel en externe genodigden
Donderdag 31 mei – 20.15 uur (deuren openen om 19.45 uur)

INSCHRIJVEN?

Bestel uw (uiteraard gratis) ticket(s) door in te schrijven via onderstaande link. Graag inschrijven vóór 18 mei.

Woensdag
Studenten Alumni
Mijn studentendossier/
registeren voor.. /
Dies Natalis
 

 

Donderdag
Personeel Externe genodigden