LIMBURGS GEBOORTECOHORT

We volgen je Stap na Stap!

LIMBURGS GEBOORTECOHORT

FAQ'S

Algemene vragen die u kan hebben bij uw deelname:

Waarom moet ik een vragenlijst invullen?

Om het onderzoek juist te kunnen interpreteren. Verschillende factoren kunnen namelijk een invloed hebben op de gezondheid. Daarom proberen we deze zo goed mogelijk in kaart te brengen via een vragenlijst.

Hoe worden onze gegevens behandeld?

De onderzoekers verwerken de informatie uit de vragenlijsten, metingen en stalen. De naam van uw kind, uzelf en uw adres worden vervangen door een code. Alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld conform met de Belgische wetgeving op de bescherming van de persoonlijke levenssfeer.

Hoe heb ik baat bij deze studie?

Het verstaan van de invloed van omgevingsfactoren tijdens de zwangerschap en in het vroege leven op de gezondheid, alsook de achterliggende moleculaire mechanismen zijn essentieel om gerichte preventie en normenbeleid mogelijk te maken dat rekening houdt met een gevoelige periode in het leven. De integratie van blootstellingsgegevens en moleculaire metingen moeten leiden tot een betere voorspelling van de gezondheidsrisico’s in epidemiologische studies. De resultaten van de studie worden bekend gemaakt op groepsniveau, nl. via een nieuwsbrief die jullie wordt toegezonden, alsook via deze website. Indien er sprake zou zijn van afwijkende resultaten die klinisch interpreteerbaar zijn, bij uzelf of bij uw kind, worden deze door de onderzoekers aan uw huisarts meegedeeld.

Wat als ik niet meer wil deelnemen?

U heeft het recht op elk moment de deelname van uw kind of uzelf stop te zetten. Ook wanneer uw kind aangeeft niet langer deel te willen nemen aan de studie, heeft hij of zij het recht met onmiddellijke ingang zijn deelname stop te zetten. U kunt bovendien aangeven of de reeds verzamelde stalen mogen bewaard worden of dat ze dienen vernietigd te worden.

Doet een bloeddrukmeting bij pasgeboren kinderen geen pijn?

Het antwoord is gelukkig "neen". Als uw kindje 3 dagen oud is, komt een van onze onderzoeksters bij op bezoek. Wanneer uw kindje slaapt, zal ze een bloeddrukmeter aan het armpje van uw kindje bevestigen. De meting gebeurt terwijl uw kleine spruit in dromenland verkeert. Dit levert voor hem/haar het minste ongemak op.

Ik heb per ongeluk de vragenlijst mee naar huis genomen. Wat nu?

Geen paniek! U kan gerust de vragenlijst op sturen naar:

Universiteit Hasselt
Martelarenlaan 42
3500 Hasselt
Ter Attentie Van: Tim Nawrot

Wat moet ik meebrengen tijdens mijn bezoek?

Gelieve het Kind- en Gezin boekje van uw deelnemende kind mee te brengen naar het onderzoek.

Zijn de onderzoeken schadelijk voor mijn kind?

Al onze onderzoeken zijn kindvriendelijk! We maken gebruik van niet-invasieve methoden om de onderzoeken uit te voeren. Bij het maken van bv. de botfoto, gebruiken we een speciaal toestel dat geen straling voortbrengt. Hierdoor krijgt uw kind geen overbodige stralingen!

Moet mijn kind de onderzoeken alleen doen?

U blijft als ouder voor de volledige duur van het onderzoek in dezelfde ruimte als uw kind. Bij alle testen die we doen verschaffen we de nodige uitleg. Al onze medewerkers zullen hun uiterste best doen om u een informatieve ervaring te bezorgen.

Waar gaat Stap 2 door?

Als u een afspraak heeft vanaf 21 augustus 2017 tot en met 29 september 2017, dan zal het onderzoek doorgaan in ons tijdelijk onderzoekslokaal in het veldstudiecentrum in Maasmechelen:

Connecterra
Zetellaan 52
3630 Maasmechelen

Stap 2 van ons onderzoek gaat door in ons onderzoekslokaal op Campus Diepenbeek van Universiteit Hasselt.

Op het einde van de dag, als ik de applicatie stop, wordt er mij gevraagd om een dagboek in te vullen. Wat wil dit zeggen?

Dit dagboek is niet van toepassing in onze studie. U kan deze opmerking gewoon negeren.
De software die wij gebruiken wordt ook door een andere Belgische studie gebruikt.
In die studie wordt invloed van natuur op een allergische persoon onderzocht.

De applicatie start niet op.

Probeer het toestel opnieuw op te starten, en open de applicatie opnieuw.
Indien dit niet werkt, neem dan contact op met onze medewerkers (GSM nummer en e-mail kan u rechtsboven aan deze pagina terugvinden).

De smartwatch maakt geen verbinding met de smartphone.

Zorg er zeker voor dat u de smartwatch om heeft, de applicatie geopend hebt, en dat u de rechterknop lang genoeg ingedrukt houdt. De LED van de smartwatch zal dan groen knipperen en op het schermpje zal dan de tekst "FIND" zichtbaar zijn.

Als binnen 2 minuten de toestellen niet verbonden zijn, start de smartphone opnieuw op, en probeer nogmaals verbinding te maken.

Indien u nog steeds geen verbinding kan maken tussen beide toestellen, controlleer dan of bluetooth op de smartphone nog aan staat.
Hiervoor swipte u van de bovenkan van het scherm naar beneden. Een venster met icoontjes opent zich: "WiFi", "Locatie", "Bluetooth" ...
Zorg ervoor dat de functie Bluetooth zeker aan staat en probeer nogmaals verbinding te maken.