"an apple a day, keeps the (MS) doctor away"?

De kick-off 2.0: een groot succes!

Van uitstel komt binnen het UMSC geen afstel! Na 2 lange coronajaren, konden we op 26 maart 2022 het UMSC eindelijk aan het brede publiek voorstellen. Meer dan 130 Personen met MS, onderzoekers, zorgverleners maar ook mensen uit het bedrijfsleven zakten af naar campus Diepenbeek om iets bij te leren over de effecten van een gezonde levensstijl in het algemeen maar ook zeker bij personen met MS. Keynote Servaas Bingé mocht de spits afbijten en bracht het publiek heel wat bij over hoe we ons immuunsysteem gezond kunnen houden door gezond te eten en te bewegen. Vervolgens getuigden Annick Bogaerts (actief binnen het patiëntenplatform van het UMSC) en Aislin D'Hooghe (keepster Belgische hockeyploeg) hoe bewegen en gezonde voeding hun leven met MS positief beïnvloedt.


Tijdens een interactieve lunch getuigden verschillende personen met MS opnieuw over de positieve effecten van een gezonde voeding en regelmatig bewegen, zelfs al ben je rolstoel gebonden kunnen kleine bewegingen je dagdagelijks verder helpen. Ook kwamen onze eigen onderzoekers aan bod en stond er een korte meditatie sessie met bekende neuroloog prof.dr. Steven Laureys op het programma. Tot slot zetten we onze trouwe sponsor VZW Boemerang nog even in de kijker. Zij steunden het UMSC het afgelopen jaar door maar liefst 15.000 euro te doneren aan het MS-onderzoek.


Ook de pers was duidelijk geïnteresseerd in de activiteiten van het UMSC. Het onderzoek van prof.dr. Jerome Hendriks werd mooi in beeld gebracht. Hierbij willen we benadrukken dat dit inderdaad belangrijke bevindingen zijn maar dat deze in de mens nog verder onderzocht moeten worden. De artikels of reportages kan u hier nogmaals lezen of herbekijken: artikel in Het belang van Limburg (pdf, 350 KB), De Standaard (pdf, 1,1 MB), Het Nieuwsblad (pdf, 308 KB), het nieuws op TVL.


Tot slot geven we u nog enkele sfeerbeelden: