hulp nodig bij je studiekeuze?

Kom naar één van onze infodagen
22 03 12 Infodag 01
06 jul

Infodag, 6 juli

06 juli 2023
14:00
Campus Diepenbeek én campus Hasselt
31 augustus 2023

Infodag, 31 augustus

14u tot 17u30 Campus Diepenbeek & campus Hasselt
Bekijk hier alle infomomenten

Of volg eens een les mee

Loop mee met onze bachelorstudenten tijdens hun normale lessen en practica tijdens een openlesdag. Of verdiep je samen met andere leerlingen uit het secundair onderwijs in een actueel topic uit een bacheloropleiding.

Schrijf je in voor een openlesdag of proefrit >>


Ook interessant

Bekijk al ons advies over je studiekeuze >>

Diepenbeek Voorkant Gebouw D LR 16
Waarom studeren aan Universiteit Hasselt

Actie én interactie

Aan UHasselt mag je praten in de les. Beter nog: soms móet je je mond opendoen. Daarom kiezen we voor een variatie aan onderwijsvormen zodat je je geïnteresseerd en getriggerd blijft. Je volgt vaak les in kleine groepen zodat jij vragen kan stellen, antwoorden kan zoeken, zélf de handen uit de mouwen kan steken en aan de slag kan gaan!

Korte lesperiodes, examens en snelle feedback

Om je zo goed mogelijk op weg te helpen om het eerste bachelorjaar succesvol af te leggen, zetten we bij alle opleidingen in op korte lesperiodes. Ons gekende ‘tienwekensysteem’ houdt in dat je 10 weken lang intensief met een beperkt aantal opleidingsonderdelen aan de slag gaat. Op het einde van deze 10 weken leg je een eerste keer examens af zodat je weet waar je staat. Da’s inderdaad anders dan elders! Dat dit de juiste aanpak is, bewijzen de cijfers: UHasselt heeft het hoogste studierendement in Vlaanderen!

Denken én doen

Welke opleiding je ook kiest, aan UHasselt zetten we in op 21st century skills zoals inclusief samenwerken, systeemdenken, ethisch & duurzaam reflecteren en duurzaam handelen. Daarnaast bieden wij je tal van internationale mogelijkheden dankzij een breed netwerk van docenten, onderzoekers en studenten. We regelen uitwisselingen met buitenlandse universiteiten, onderzoekscentra en bedrijven. Als civic university streven we ernaar om een positieve, maatschappelijke impact te hebben op sociaal, economisch, cultureel en ecologisch vlak, en daar waar het kan op onze regio.

Begeleiding die jij wilt

Als je bij ons studeert, ben je automatisch lid van de UHasselt-community, waardoor jij je snel thuis zal voelen op de campus! Door te werken in kleine groepen is de drempel tussen docenten en studenten laag. In een veilig kader word jij uitgedaagd om actief deel te nemen aan jóuw leerproces. Ook op het vlak van begeleiding geloven we in een groeitraject: van begeleide zelfstudie evolueer je naar zelfstandig leren en dóen. Voor deze begeleiding kan je snel én gratis terecht bij één aanspreekpunt, het Student Point.

In de kijker

Foto 16

Hare Majesteit de Koningin ontvangt eredoctoraat UHasselt voor haar maatschappelijke bewogenheid

30 mei 2023
Eredoctoraten Dies Natalis Uhasselt

‘Excellente wetenschappers’ Erika Vlieghe en Jordi Sunyer nieuwe eredoctoren Universiteit Hasselt

25 mei 2023

Agenda

09 jun

SenAP symposium

09 juni 2023 09:00 Martelarenlaan 42, 3500 Hasselt
18 jun

Online infosessie Postgraduaat Psychomotorische Therapie bij Kinderen en Jongeren (1)

18 juni 2023 09:00 - 13:30
20 jun

REKI Connects 3: Where science, education and clinics touch

20 juni 2023 08:00 - 18:00 Campus Diepenbeek, UHasselt
Bekijk de volledige agenda

UHasselt in cijfers

6733
Studenten
595
Doctoraatsstudenten
1462
Onderzoekers & medewerkers
9
Faculteiten en Scholen