hulp nodig bij je studiekeuze?

Kom naar één van onze infodagen
22 03 12 Infodag 01
07 jul

Infodag, 7 juli

07 juli 2022
14:00
Agoralaan, gebouw D, 3590 Diepenbeek
31 augustus 2022

Infodag, 31 augustus

14u - 18u Campus Diepenbeek & campus Hasselt
Bekijk hier alle infomomenten

Of volg eens een les mee

Loop mee met onze bachelorstudenten tijdens hun normale lessen en practica tijdens een openlesdag. Of verdiep je samen met andere leerlingen uit het secundair onderwijs in een actueel topic uit een bacheloropleiding.

Schrijf je in voor een openlesdag of proefrit >>


Ook interessant

Bekijk al ons advies over je studiekeuze >>

Coverfoto Algemene Brochure LR 04
Waarom studeren aan Universiteit Hasselt

Actie én interactie

Aan UHasselt mag je praten in de les. Net daarom kiezen we voor een variatie aan onderwijsvormen! Die variatie zorgt er voor dat je geïnteresseerd en getriggerd blijft. Daarnaast kiezen we voor kleine groepen (geen overvolle aula’s bij ons). Daardoor kom jij vaker aan de beurt, kan jij vragen stellen (en antwoorden zoeken), zélf de handen uit de mouwen steken en aan de slag gaan.

Korte lesperiodes, examens en klaar

Het academiejaar is opgedeeld in 2 semesters van 20 weken. Elk semester bestaat uit 2 kwartielen van telkens 10 weken (inclusief blok en examens). Da’s inderdaad anders dan bij andere universiteiten! Je bent in deze korte onderwijsperiodes intensief met je leerstof bezig. We verzekeren ook dat je in het eerste bachelorjaar binnen de 10 weken weet waar je staat. We examineren zodra een vak is afgerond. Dankzij deze snelle feedback kan je snel groeien en schakelen.

Denken én doen

Helder presenteren en communiceren, projectmanagement, timemanagement, multidisciplinair samenwerken, zelfsturend handelen, ethisch denken en doen. Onze variatie in lesvormen helpen je bij het kweken van al die vaardigheden. Je werkt vaak in kleinere groepen zodat je betrokken bent en actief deelneemt aan de lessen. We sturen je ook de wereld in! We regelen uitwisselingen met buitenlandse universiteiten, onderzoekscentra en organisaties. Je kan ook meewerken aan TEDx-UHasselt. Of je eigen bedrijf opstarten tijdens je studie.

Begeleiding die jij wilt

Door te werken in kleine groepen ligt de drempel tussen docenten en studenten laag: tijdens de colleges is er tijd en ruimte voor uitleg. Bij onze proffen en hun assistenten kan je altijd terecht met je vragen. In sommige opleidingen zijn er zelfs mentoren, coaches en tutorprojecten. Wij geloven in een groeitraject: van intensieve begeleiding naar zelfstandig studeren én doen. Er staat een groot team van studie- en loopbaanbegeleiders voor je klaar. Ze helpen je met al je vragen of een eventuele verandering van studierichting.

In de kijker

Tinnitus Newsitem Juist

Doe mee aan grootste bevraging rond oorsuizen

16 mei 2022
Groepsfoto Arkai

UHasselt wint met Arkaï voor vierde jaar op rij beste studentenonderneming van Vlaanderen

14 mei 2022

Agenda

23 mei

Klimaat en economie: vrienden of vijanden?

23 mei 2022 14.00 Campus Diepenbeek H5 en H6
23 mei

Materialize the future! Lecture series by experts of the Master of Materiomics (3)

23 mei 2022 19:30 - 21:00 Campus Diepenbeek, Auditorium H1, Building D
24 mei

Dies Natalis 2022

24 mei 2022 14.30 uur Auditorium H6, campus Diepenbeek
Bekijk de volledige agenda

UHasselt in cijfers

Studenten
Doctoraatsstudenten
Onderzoekers & medewerkers
Faculteiten en Scholen