hulp nodig bij je studiekeuze?

Kom naar één van onze infodagen
Gebouw D Buiten LR 24
27 okt

Infoavond voor toekomstige studenten en hun ouders

27 oktober 2022
18:30
Campus Diepenbeek - gebouw D

Of volg eens een les mee

Loop mee met onze bachelorstudenten tijdens hun normale lessen en practica tijdens een openlesdag. Of verdiep je samen met andere leerlingen uit het secundair onderwijs in een actueel topic uit een bacheloropleiding.

Schrijf je in voor een openlesdag of proefrit >>


Ook interessant

Bekijk al ons advies over je studiekeuze >>

Coverfoto Algemene Brochure LR 04
Waarom studeren aan Universiteit Hasselt

Actie én interactie

Aan UHasselt mag je praten in de les. Net daarom kiezen we voor een variatie aan onderwijsvormen! Die variatie zorgt er voor dat je geïnteresseerd en getriggerd blijft. Daarnaast kiezen we voor kleine groepen (geen overvolle aula’s bij ons). Daardoor kom jij vaker aan de beurt, kan jij vragen stellen (en antwoorden zoeken), zélf de handen uit de mouwen steken en aan de slag gaan.

Korte lesperiodes, examens en klaar

Het academiejaar is opgedeeld in 2 semesters van 20 weken. Elk semester bestaat uit 2 kwartielen van telkens 10 weken (inclusief blok en examens). Da’s inderdaad anders dan bij andere universiteiten! Je bent in deze korte onderwijsperiodes intensief met je leerstof bezig. We verzekeren ook dat je in het eerste bachelorjaar binnen de 10 weken weet waar je staat. We examineren zodra een vak is afgerond. Dankzij deze snelle feedback kan je snel groeien en schakelen.

Denken én doen

Helder presenteren en communiceren, projectmanagement, timemanagement, multidisciplinair samenwerken, zelfsturend handelen, ethisch denken en doen. Onze variatie in lesvormen helpen je bij het kweken van al die vaardigheden. Je werkt vaak in kleinere groepen zodat je betrokken bent en actief deelneemt aan de lessen. We sturen je ook de wereld in! We regelen uitwisselingen met buitenlandse universiteiten, onderzoekscentra en organisaties. Je kan ook meewerken aan TEDx-UHasselt. Of je eigen bedrijf opstarten tijdens je studie.

Begeleiding die jij wilt

Door te werken in kleine groepen ligt de drempel tussen docenten en studenten laag: tijdens de colleges is er tijd en ruimte voor uitleg. Bij onze proffen en hun assistenten kan je altijd terecht met je vragen. In sommige opleidingen zijn er zelfs mentoren, coaches en tutorprojecten. Wij geloven in een groeitraject: van intensieve begeleiding naar zelfstandig studeren én doen. Er staat een groot team van studie- en loopbaanbegeleiders voor je klaar. Ze helpen je met al je vragen of een eventuele verandering van studierichting.

In de kijker

PFAS Sofie Thijs Zwijndrecht Hennep

Hennepplanten kunnen PFAS en PFOS uit de grond halen

23 september 2022
22 09 22 Uitreiking Inclusiviteitsprijs 002

Mira Jablonska wint Inclusiviteitsprijs 2022: ‘De diversiteit in 1 persoon’

22 september 2022

Agenda

30 sep

Slotpresentaties Live Projects (dag 2)

30 september 2022 10:30 - 18:00
03 okt

De Artificiële Intelligentie revolutie en de impact ervan.

03 oktober 2022 14.00 Campus Diepenbeek H5 en H6
06 okt

SMALLL congres: ‘Alles onder (posturale) controle!’

06 oktober 2022 - 07 oktober 2022 10:00 - 18:00 Campus Diepenbeek, UHasselt
Bekijk de volledige agenda

UHasselt in cijfers

6733
Studenten
595
Doctoraatsstudenten
1462
Onderzoekers & medewerkers
9
Faculteiten en Scholen