TALim

What's in a name?


In elke jongere sluimeren talenten die tot ontplooiing kunnen komen, voor sommigen is het nodig dat er daartoe extra kansen worden aangereikt. TALim wil een aantal onder hen die kansen bieden. Drie jaar lang doorlopen deze jongeren elke zaterdag tijdens het schooljaar een gevarieerd programma. Daarbij ontdekken ze, samen met vrijwilligers en gastdocenten, wat ‘later’ allemaal kan zijn. Ze krijgen zelfvertrouwen, ontdekken en ontwikkelen talenten, verbreden hun toekomstperspectieven, werken aan hun sociale vaardigheden en bouwen aan een sterk netwerk.

In 2021 startte TALim een pilootproject op voor gemotiveerde tieners uit Genk. TALim ging ook in Beringen van start, in september 2022. Daarlangs willen we nog uitbreiden naar andere Limburgse gemeenten.

Werk jij mee aan het succes van TALim?


Als vrijwilliger? Als gastdocent? Als sponsor?

Neem contact met ons op!

Jump Jump

In de kijker

Jaarverslag Talim V2 (1)

TALim jaarverslag 2022

Wij zijn nog ongelooflijk hard in na-geniet-modus na ons fan-tas-tisch jaarevent! 🌻Dank aan alle prachtige sprekers: gastdocenten, ouders, vrijwilligers, Luk Dewulf... 🌻Dank aan alle aanwezigen 🌻Dank aan iedereen die op een manier een steen bijdraagt aan TALim, zonder jullie stonden we lang niet waar we nu staan! Veel dankbaarheid!

Maak Kennis Met Talim

Maak kennis met TALim op YouTube

Ontdek TALim in onderstaand filmpje, gemaakt door Sports Eleven. Laat je meenemen in enkele sfeerbeelden. Ontdek TALim door de ogen van de tieners, een vrijwilliger, gastdocent, ...

Steun TALim!

Hoe kan je TALim steunen en het verschil maken voor onze tieners?

Geef je tijd

Word vrijwilliger op wekelijkse of maandelijkse basis. Wij zoeken enthousiaste mensen om:

  • - onze jongeren wekelijks te begeleiden (vrijwilligersvergoeding)
  • - hun ouders te ontvangen
  • - enkele keren per jaar de handen uit de mouwen te steken
  • - …

Word gastdocent. Deel jouw passie voor je beroep met onze jongeren en vertel hen hoe boeiend en uitdagend jouw job wel is. Wij zorgen voor de nodige ondersteuning en begeleiding.

Doneer. Steun ons financieel.

Doe een overschrijving op de rekening BE36 4532 5278 1181 (BIC-code KREDBEBB) van het universiteitsfonds van de UHasselt met vermelding TALim. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar. Je kan ook maandelijks een klein bedrag overmaken.
Als de totaalsom op jaarbasis minstens 40 euro bedraagt, ontvang je ook een fiscaal attest.

Voor bedrijven

Bedrijven kunnen ons financieel steunen door partner te worden van TALim. Maar ook door het aanleveren van gastdocenten en hun expertise in een bepaald domein. Of door onze jongeren uit te nodigen voor een bedrijfsbezoek. Kortom, alle steun is welkom.

Je opgeven als vrijwilliger of gastdocent? Vragen? Mail naar Steffanie op info@talim.be of bel ons op 0486 79 10 34

Donatie Universiteitsfonds

Structurele partners

Platinum partners

Gold partners

Silver partners

Bronze partners

Overige partners

Sfeerbeelden - Tieners ontdekken ‘later’ en ontwikkelen (verborgen) talenten.