Expertisecentrum voor Digitale Media

Als informatica onderzoekscentrum, voert het Expertisecentrum voor Digitale Media (EDM) onderzoek in vijf onderzoekslijnen. Precies op de breuklijn van die verschillende informaticadomeinen - waar onze expertises elkaar raken - creëren we het liefst meerwaarde. Want expertises bundelen, is impact verdubbelen. Daar zijn we van overtuigd.

Ons gebouw: een blauwe, metalen loopbrug brengt je naar de ingang van ons modern wit gebouw met spiegelende ramen Ons gebouw: een blauwe, metalen loopbrug brengt je naar de ingang van ons modern wit gebouw met spiegelende ramen
Franks brede lach spiegelt in het raam naast hem

Meerwaarde creëren zit in ons DNA

Informatica-onderzoek dat maatschappelijk én economisch belangrijk is, academische onderzoeksresultaten die lokale kmo's en internationale bedrijven helpen innoveren en groeien, intense samenwerkingen met partners uit andere disciplines en andere organisaties om samen meerwaarde te creëren... De laatste tien jaar zie je dat steeds meer academische informatica-onderzoeksgroepen die richting uitgaan. Maar bij ons zit die focus op toegepast onderzoek en valorisatie echt in ons DNA.

Het hele spectrum

Waar de meeste andere academische onderzoeksinstituten de voorbije tien à vijftien jaar hun activiteiten steeds meer verschoven van het basisonderzoek naar meer toegepast onderzoek dat relevant is voor de industrie en de samenleving, hebben wij eigenlijk net de omgekeerde beweging gemaakt. Wij startten meteen bewust met een doorgedreven toegepaste focus - vastbesloten om economische en maatschappelijke impact te genereren met ons onderzoek. Dat toegepast onderzoek zijn we in de loop van de jaren steeds beter en breder theoretisch gaan onderbouwen.

Met onze onderzoeksactiviteiten bestrijken we intussen het hele spectrum: van fundamenteel en toegepast onderzoek, tot heel gericht contractonderzoek en valorisatie. Maar zelfs binnen het basisonderzoek leveren we vaak prototypes af, die uitgetest worden door gebruikers om de meerwaarde ervan af te toetsen. Ons onderzoek staat haast nooit op zich.

Valorisatiegedreven

Valorisatie vinden we extreem belangrijk. Met heel wat patenten, licenties en opgerichte spin-offs kunnen we op dat vlak ook mooie resultaten neerleggen. Ook in de toekomst blijven we daar op inzetten. We willen onze partners en andere industrieën helpen groeien.

~ Directeur prof. dr. Frank Van Reeth

Waarom samenwerken met ons?

Contact

Frank Van Reeth

Frank lacht breed
Functie
Directeur

Mieke Haesen

Mieke lacht haar tanden bloot
Functie
Business Development Manager

EDM

Ons gebouw: een blauwe, metalen loopbrug brengt je naar de ingang van ons modern wit gebouw met spiegelende ramen
Locatie

Wetenschapspark 2

3590 Diepenbeek

België