Materials and Packaging Research & Services

Materials and Packaging Research & Services of kortweg MPR&S (voorheen het VerpakkingsCentrum) is een onderzoeksgroep binnen de faculteit industriële ingenieurswetenschappen binnen de UHasselt en verbonden aan het instituut voor materiaalonderzoek (imo-imomec). De activiteiten van MPR&S zijn gericht op materiaalonderzoek en de ondersteuning van de verpakkingsproblematiek van diverse industriële sectoren.

Technologiecentrum Short.Jpg Technologiecentrum Short.Jpg

Nieuws

LEAK 2024

Goedkeuring TETRA-project LEAK

Inline-offline technologie voor analyse van lekdichtheid/sealintegriteit van verpakkingen.

Before (1) (1)

Herindiening project BeFORE | Barrier for recycling

Recyclable material innovations for ’contact sensitive’ plastic and paper packaging with high quality barrier properties

Agenda

17 sep

Empack Gent

17 september 2024 - 18 september 2024 10:00 - 17:00
24 nov

Dag van de wetenschap

24 november 2024 10:00

Dienstverlening, opleidingen en onderzoek

Technologiecentrum Short.Jpg

Dienstverlening

Naast fundamenteel en strategisch basisonderzoek, biedt MPR&S ook wetenschappelijke diensten aan in samenwerking met diverse industriële sectoren. De dienstverlenende activiteiten van MPR&S zijn gericht naar de fysische/mechanische materiaalanalyses (gaspermeabiliteit, mechanische karakterisatie, versnelde veroudering, transportsimulatie) van (verpakkings-)materialenen en concepten en verpakkingsoptimalisatie en -diagnoses.

2023 Repac Workshop Foto 1

Opleidingen

Onze ervaring en kennis worden gebundeld en deze communiceren wij in theorie en praktijk door het organiseren van hands-on workshops.  De sessies worden gekenmerkt door een goede balans tussen de theoretische uiteenzetting enerzijds en de praktische toepassing in onze labo's anderzijds.

Indien u - als bedrijf - nood heeft aan een bedrijfsspecifieke opleidingen staan wij paraat om u uitgebreid kennis te verstrekken.

Vergrootglas

Onderzoek

Projectmatig werkt MPR&S nauw samen in gesubsidieerde toegepaste onderzoeksprojecten, dit met zowel bedrijven als andere onderzoeksinstellingen. Via KMO-studies, innovatieprojecten, TETRA-projecten of ... is er coherentie met de bedrijven van de brede verpakkingswereld. In deze subsidieprojecten van oa. VLAIO ondersteunt MPR&S met zijn opgebouwde kennis/expertise en infrastructuur de projectwerking met betrekking tot diverse verpakkingsproblematieken.

Hoe samenwerken met MPR&S?

  • Gezamenlijke onderzoeksprojecten: onderzoek en ontwikkeling in nauwe samenwerking, gefinancierd door een derde partij (bijv. FWO, VLAIO, Horizon Europe, EFRO)
  • Technologie/kennisoverdracht: u kunt uw marktpositie versterken door licenties en toegang tot onze bestaande technologieën en expertise
  • Partnerschap: u kunt samenwerken met imo-imomec en onze technologie (eventueel) in combinatie met uw eigen technologie gebruiken om een nieuw bedrijf op te zetten
  • Wetenschappelijke dienstverlening: MPR&S heeft meer dan 30 jaar expertise in toegepast onderzoek en contractonderzoek in samenwerking met de industrie
2023 Repac Workshop Foto 1

Partners

Binnen MPR&S zijn (inter)nationale partnerschappen altijd een prioriteit geweest om onze dienstverlenende en onderzoeksactiviteiten te ondersteunen en te valoriseren.

Wenst u een nieuwe opportuniteit te bespreken of in contact te komen met één van onze partners? Neem contact!

Contact
IMO V1

Imo-imomec, het Instituut voor Materiaalonderzoek van de UHasselt, een geassocieerd labo van imec.

Logo Pack4food Large

Pack4Food, een organisatie waarbij innovatie over de hele keten van voedselverpakking centraal staat.