Goed academisch onderzoek is het draagvlak voor goed academisch onderwijs en is een belangrijke schakel in de innovatieketen.
Goed academisch onderzoek is het draagvlak voor kwalitatief academisch onderwijs en is een belangrijke schakel in de innovatieketen. Het onderzoek van de faculteit BEW richt zich op een aantal speerpuntdomeinen. Verschillende van deze speerpuntthema's zijn nauw verbonden met sociaal-economische uitdagingen en opportuniteiten in de regio: ondernemerschap en het bestuur van familiebedrijven, milieueconomie, logistiek en diversiteit in organisaties zijn enkele voorbeelden.
De onderzoeksgroep bouwkunde (CERG) leg haar focus op het analytische, numerieke en experimentele ontwerp van zowel gebouwstructuren als weginfrastructuur. CERG wil, met behulp van deze multidisciplinaire analysemethodes, praktische tools ontwikkelen die de brug slaan tussen fundamenteel onderzoek en het praktijkveld.
De onderzoeksgroep REVAL van de faculteit Revalidatiewetenschappen focust op interdisciplinair en technologie-ondersteund onderzoek binnen de revalidatie, met aandacht voor klinische toepassingen en richtlijnen in de praktijk. Hierbij staat het individu centraal met als doel het functioneren, de gezondheid en het welbevinden van ieder persoon te bevorderen. Via het dienstverlening platform ReLab is ook contractonderzoek mogelijk.
ArcK: onderzoek in architectuur en interieurarchitectuur
ArcK verricht multidisciplinair onderzoek naar de gebouwde omgeving rond belangrijke maatschappelijke uitdagingen. Ons ontwerpgericht onderzoek is gestructureerd volgens vijf kernthema's: "herbestemming van erfgoed", "duurzaamheid van gebouwen", "participatie in ruimtelijke transformatieprocessen", "beleving, welbevinden en inclusie", en "artistiek onderzoek". Het onderzoek van ArcK sluit daarbij naadloos aan bij de civic ambitie van onze universiteit.
MAD: onderzoek in de kunsten
MAD-Research (Media, Arts & Design) wil de toon zetten in het artistieke onderzoeksveld en exploreert de complexe relatie tussen media, kunst en maatschappij. De focus ligt op onderzoek gebaseerd op de publieke ruimte, onderzoek dat het (kunst)object benadert vanuit een cross-disciplinaire aanpak, en onderzoek naar verschillende media die de grenzen vervagen van traditionele tekst en beeld.
Centrum voor Overheid en Recht (CORe)
Het Centrum voor Overheid en Recht (CORe) is de onderzoeksgroep van de faculteit Rechten, die bestaat uit een unieke samenwerking over de verschillende rechtsdomeinen heen. Het onderzoek van CORe focust zich op de verhoudingen tussen burgers en overheid, bijvoorbeeld in het staatsrecht, bestuursrecht, omgevingsrecht en fiscaal recht. Daarnaast gebeurt er onderzoek naar de relaties tussen de burgers onderling, bijvoorbeeld in het familierecht, contractenrecht, vermogensrecht, economisch en sociaal recht. CORe gelooft hierbij sterk in de meerwaarde van multidisciplinariteit.