Werken bij UHasselt

UHasselt wil mensen en kennis inzetten om samen met anderen maatschappelijke uitdagingen aan te gaan. We zijn stevig verankerd in de regio, maar richten de blik op de wereld. UHasselt, dat zijn zeven faculteiten, twee scholen en zes onderzoeksinstituten op twee campussen. Met meer dan 6000 studenten en 1400 onderzoekers en medewerkers engageren wij ons elke dag in en voor de samenleving. We worden daarbij gedreven door innovatie, betrokkenheid, integriteit, ondernemingszin en ruimdenkendheid.

UHasselt staat open voor en biedt kansen aan alle talenten, ongeacht gender, etnische afkomst, nationaliteit, functiebeperking of leeftijd.

Gebouwd MOOI WEER Maart2017 08 Gebouwd MOOI WEER Maart2017 08

Waarom werken bij Universiteit Hasselt?

  • Bij UHasselt staan we stil bij wat je wil.
  • Bij UHasselt werken we samen aan concrete projecten voor een betere wereld.
  • Bij UHasselt staat persoonlijk welzijn op de voorgrond.
  • Bij UHasselt draag je rechtstreeks bij aan de maatschappij en baanbrekend onderzoek.
  • Bij UHasselt krijg je de autonomie om je talenten te ontwikkelen en geef je mee vorm aan onze universiteit.
  • Bij UHasselt staan openheid, warmte en inclusiviteit centraal.
Ontdek nog meer redenen om te werken bij UHasselt

Contact

011 26 80 49 jobs@uhasselt.be

Demerstraat 94

3500 Hasselt

HRS4R

De Universiteit Hasselt heeft een lange traditie van aandacht voor onderzoeksloopbanen. Ze ondertekende in 2007 dan ook als een van de eerste Vlaamse universiteiten het Charter for Researchers en de Code of Conduct for the Recruitment of Researchers van de Europese Commissie (pdf, 5,4 MB).

Het College van Decanen van de Universiteit Hasselt besliste op 1 april 2010 om te gaan voor de erkenning HR Excellence in Research door de Europese Commissie. De erkenning kwam er in 2011 als eerste van de Vlaamse universiteiten.

Op 26 november 2018 vond een evaluatie van dit kwaliteitslabel plaats door een evaluatiepanel van de Europese Commissie. We zijn fier dat deze erkenning verlengd werd. Dit toont aan dat de Universiteit Hasselt bewust investeert in duurzame onderzoeksloopbanen voor haar onderzoekers.

HR strategie voor onderzoekers 2011-2017

HR strategie voor onderzoekers 2018-2021

Ook voor de volgende jaren hebben we de ambitie om een vooruitstrevend HR-beleid voor onze onderzoekers realiseren in samenwerking met de onderzoekers zelf, de dienst P&O en de Directie Onderzoek, Bibliotheek en Internationalisering.

Implementatie van de OTM-R principes (pdf, 50 KB)

HR excellence in research in de kijker (pdf, 849 KB)

Logo Baanbrekendewerkgever 2022 Rgb

Een Baanbrekende Werkgever stimuleert mensgericht werken en duurzame mobiliteit, twee principes die UHasselt hoog in het vaandel draagt. Samen met heel wat andere vooruitstrevende Vlaamse organisaties en instellingen heeft UHasselt deze principes in een leertraject uitgewerkt en vastgelegd in een charter. Lees hier meer over UHasselt als Baanbrekende Werkgever.