Werken bij UHasselt

Waar je met jouw talent aan een betere wereld werkt en tegelijk zelf elke dag groeit in wat je doet

Waar je terechtkomt in een warme werkomgeving en deel uitmaakt van een groots, internationaal kennisnetwerk. 

Waar je de ruimte en ondersteuning krijgt om te doen wat je graag doet en daarmee je steentje bijdraagt aan toponderwijs en toponderzoek.

Gebouwd MOOI WEER Maart2017 08 Gebouwd MOOI WEER Maart2017 08

Waarom werken bij Universiteit Hasselt?

  • Je maakt het verschil in de samenleving: alles wat je doet vloeit voort uit regionale behoeften, uitdagingen en kansen en heeft een impact op de samenleving.
  • Warme bedrijfscultuur: je komt terecht in een menselijke en verbonden werkomgeving waar we elkaar kennen en mensen trots zijn op wat we samen realiseren.
  • Voorwaarden gericht op je welzijn: een strijkdienst, kinderopvang tijdens vakanties, mogelijkheid tot hybride werken, flexibiliteit in je werkuren, … Als jij goed in je vel zit, straalt dat vanzelf af op je werk.
  • Autonomie en afwisseling: je krijgt de ruimte om je eigen opdracht vorm te geven en verder aan onze universiteit te bouwen. En daarin wordt je ondersteund door de opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden die je bij UHasselt vindt.
  • Regionaal ingebed met een blik op de wereld: Limburg ligt ons nauw aan het hart. Het is dé proeftuin van ons onderwijs en onderzoek. Dankzij die regionale verankering staan we ook internationaal ijzersterk.

Contact

011 26 80 49 jobs@uhasselt.be Witte Kazerne, ingang via:

Meldertstraat

3500 Hasselt

HRS4R

De Universiteit Hasselt heeft een lange traditie van aandacht voor onderzoeksloopbanen. Ze ondertekende in 2007 dan ook als een van de eerste Vlaamse universiteiten het Charter for Researchers en de Code of Conduct for the Recruitment of Researchers van de Europese Commissie (pdf, 5,4 MB).

Het College van Decanen van de Universiteit Hasselt besliste op 1 april 2010 om te gaan voor de erkenning HR Excellence in Research door de Europese Commissie. De erkenning kwam er in 2011 als eerste van de Vlaamse universiteiten.

Op 26 november 2018 vond een evaluatie van dit kwaliteitslabel plaats door een evaluatiepanel van de Europese Commissie. We zijn fier dat deze erkenning verlengd werd. Dit toont aan dat de Universiteit Hasselt bewust investeert in duurzame onderzoeksloopbanen voor haar onderzoekers.

HR strategie voor onderzoekers 2011-2017

HR strategie voor onderzoekers 2018-2021

Ook voor de volgende jaren hebben we de ambitie om een vooruitstrevend HR-beleid voor onze onderzoekers realiseren in samenwerking met de onderzoekers zelf, de dienst P&O en de Directie Onderzoek, Bibliotheek en Internationalisering.

HR strategie voor onderzoekers 2022-2024

Open, Transparant and Merit-based Recruitment

Logo Baanbrekendewerkgever 2022 Rgb (1)

Een Baanbrekende Werkgever stimuleert mensgericht werken en duurzame mobiliteit, twee principes die UHasselt hoog in het vaandel draagt. Samen met heel wat andere vooruitstrevende Vlaamse organisaties en instellingen heeft UHasselt deze principes in een leertraject uitgewerkt en vastgelegd in een charter. Lees hier meer over UHasselt als Baanbrekende Werkgever.