Werken bij UHasselt

Waar je met jouw talent aan een betere wereld werkt en tegelijk zelf elke dag groeit in wat je doet

Waar je terechtkomt in een warme werkomgeving en deel uitmaakt van een groots, internationaal kennisnetwerk. 

Waar je de ruimte en ondersteuning krijgt om te doen wat je graag doet en daarmee je steentje bijdraagt aan toponderwijs en toponderzoek.

Gebouwd MOOI WEER Maart2017 08 Gebouwd MOOI WEER Maart2017 08

Waarom werken bij Universiteit Hasselt?

  • Je maakt het verschil in de samenleving: alles wat je doet vloeit voort uit regionale behoeften, uitdagingen en kansen en heeft een impact op de samenleving.
  • Warme bedrijfscultuur: je komt terecht in een menselijke en verbonden werkomgeving waar we elkaar kennen en mensen trots zijn op wat we samen realiseren.
  • Voorwaarden gericht op je welzijn: kinderopvang tijdens vakanties, mogelijkheid tot hybride werken, flexibiliteit in je werkuren, … Als jij goed in je vel zit, straalt dat vanzelf af op je werk.
  • Autonomie en afwisseling: je krijgt de ruimte om je eigen opdracht vorm te geven en verder aan onze universiteit te bouwen. En daarin word je ondersteund door de opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden die je bij UHasselt vindt.
  • Regionaal ingebed met een blik op de wereld: Limburg ligt ons nauw aan het hart. Het is dé proeftuin van ons onderwijs en onderzoek. Dankzij die regionale verankering staan we ook internationaal ijzersterk.
Wat zeggen onze medewerkers?

Prof. dr. Pieter Vandekerkhof

Professor ondernemerschap

Mijn job staat vol-le-dig in het teken van ondernemerschap: ik krijg hier elke dag de kans om studenten te inspireren, maar andersom laat ik mezelf ook inspireren door ondernemende studenten!  Elk academiejaar zie ik minstens 20 bedrijven uit de grond gestampt worden door studenten die ervoor geen ondernemerservaring hadden. En dat geeft goesting, goesting om zelf ook te ondernemen. En daarvoor krijg ik aan UHasselt ook de ruimte.

dr. Rani Mary Joy

PhD Onderzoeker

In mijn zoektocht naar een PhD-positie, zocht ik een uniek onderzoeksonderwerp. En dat is precies wat ik vond aan Universiteit Hasselt. Universiteit Hasselt heeft een diamant onderzoeksgroep en er zijn niet veel diamantonderzoekslaboratoria in de wereld. Vandaag kan ik met trots zeggen dat ik een diamantkweker ben.

Peter Van Gestel

Expert Systeembeheerder

Ik haal heel wat energie uit het contact en de interacties op de werkvloer, maar met kinderen is het natuurlijk ook interessant om eens van thuis uit te werken. Dat doe ik 2 keer per week, en dat maakt de planning thuis een heel stuk eenvoudiger. Wanneer ik naar kantoor ga, doe ik dat ook altijd met de fiets. Weer of geen weer! Dan neem ik hier ‘s ochtends op kantoor een douche voor ik start, en wanneer ik na het werk thuiskom is mijn hoofd meteen al leeggemaakt!

Contact

Bel ons: 011 26 80 49 Email ons: jobs@uhasselt.be Witte Kazerne, ingang via:

Meldertstraat

3500 Hasselt

HRS4R

De Universiteit Hasselt heeft een lange traditie van aandacht voor onderzoeksloopbanen. Ze ondertekende in 2007 dan ook als een van de eerste Vlaamse universiteiten het Charter for Researchers en de Code of Conduct for the Recruitment of Researchers van de Europese Commissie (pdf, 5,4 MB).

Het College van Decanen van de Universiteit Hasselt besliste op 1 april 2010 om te gaan voor de erkenning HR Excellence in Research door de Europese Commissie. De erkenning kwam er in 2011 als eerste van de Vlaamse universiteiten. Na twee evaluaties door de Europese Commissie, zijn we fier dat deze erkenning opnieuw verlengd werd tot 2026. Dit toont aan dat de Universiteit Hasselt bewust investeert in duurzame onderzoeksloopbanen voor haar onderzoekers.

Lees meer hierover
Logo Baanbrekendewerkgever 2022 Rgb (1)

Een Baanbrekende Werkgever stimuleert mensgericht werken en duurzame mobiliteit, twee principes die UHasselt hoog in het vaandel draagt. Samen met heel wat andere vooruitstrevende Vlaamse organisaties en instellingen heeft UHasselt deze principes in een leertraject uitgewerkt en vastgelegd in een charter. Lees hier meer over UHasselt als Baanbrekende Werkgever.