Logo UHasselt

menu

Opleiding CIGO


Opleiding CIGO

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

CIGO | CONSULTANCY IN GROEPEN EN ORGANISATIES

Help je organisatie groeien. Begin met jezelf!

Wie anderen wil begeleiden in een veranderingsproces, moet zijn eigen krachten, talenten en zwaktes goed kennen en benutten. CIGO benadert veranderingsprocessen daarom niet alleen vanuit het team en de organisatie, maar ook vanuit de persoonlijkheid van de begeleider. Het is een intensief en intens, residentieel programma waar je samen met anderen ervaart wat organisatieontwikkeling en Appreciative Inquiry (AI) voor jou en jouw organisatie(s) kunnen betekenen.

Begeleid jij teams in een veranderingstraject? Sta je zelf op een kantelmoment in je carrière? Of wil je op een andere manier naar jezelf, je team en je organisatie leren kijken om te groeien als professional en mens? Dan is CIGO de totaalervaring die jij zoekt!

CIGO is een opleiding van Universiteit Hasselt School of Expert Education (UHasselt SEE) i.s.m. KU Leuven. Tevens is er een uitwisselingsprogramma met de Appreciative Inquiry Commons van Case Western Reserve University, Cleveland - USA.

Editie 31 van de opleiding CIGO start in op 16 september 2020. 

Vijf goede redenen om je in te schrijven voor CIGO:

 1. FOCUS OP PEOPLE
  Theoretische businessmodellen en technische skills zijn krachtig. Maar het zijn altijd mensen die organisaties doen groeien. In CIGO focussen we dan ook op de mens en de intermenselijke processen. Hoe begeleid en motiveer je groepen en organisaties om de dingen anders aan te pakken? Hoe maak je van een veranderingstraject een succes? 
 2. VERTREK VANUIT JE EIGENHEID
  Wil jij anderen begeleiden in een veranderingsproces? Dan moet je als persoon ook stevig in je schoenen staan. CIGO leert jou anders kijken naar jezelf, als individu en deel van een groep. Want wanneer jij groeit, kan je organisaties ook helpen groeien.
 3. METEEN TOEPASBAAR
  We vertrekken vanuit jouw concrete praktijkvoorbeelden en gaan meteen met heel concrete cases aan de slag. Al tijdens de opleiding word je voortdurend uitgedaagd om met die nieuwe inzichten aan de slag te gaan. Je voert ook heel concrete opdrachten uit bij bestaande bedrijven.
 4. UNIEKE LEERGROEP
  CIGO brengt heel verschillende persoonlijkheden (managers, consultants, Nederlanders, Vlamingen, mannen, vrouwen, jong en oud,…) samen in een dynamische leergroep. Daardoor leer je niet allen hoe een intens team gevormd wordt. Je ervaart het zelf!
 5. GEËNT OP ACADEMISCH ONDERZOEK
  Geen holle theorieën, maar inspirerende inzichten die gebaseerd zijn op academisch onderzoek. CIGO trekt ook naar Cleveland (Ohio, USA), de bakermat van AI. Daar leer je met en van de besten van de wereld in dit domein. 


CIGO in het UHASSELT Magazine 

Lees hier het volledig artikel in het UHASSELT Magazine (november 2019)

 

Tevreden deelnemers

CIGO benadert veranderingsprocessen vanuit het team, de organisatie, maar ook vanuit de persoonlijkheid van de begeleider. Tinne Lommelen, provinciale directeur VDAB Limburg en alumna: “Je krijgt veel feedback tijdens CIGO: commentaar op je persoonlijkheid, waarden, normen & gedrag. Zowel in positieve zin, als zaken waar je kan uit leren. Verrijkend en confronterend tegelijk. Het vraagt een open mind om hiermee om te gaan. Niet evident, maar eens je het doet, krijg je er zoveel voor terug.”

 

Lees het hier volledige artikel met Tinne Lommelen. 

 

 

Lees hier de andere getuigenissen. 

 

Video

Docent Luc Verheijen licht toe wat je van CIGO kan verwachten en wat het voor jou kan betekenen.