Logo UHasselt

menu

Opleiding CIGO


Opleiding CIGO

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

CIGO | VOOR SUCCESVOLLE VERANDERINGEN

Begeleid jij teams of organisaties bij een veranderproces? Dan heb je ervaren hoe uitdagend dat kan zijn. Veranderingen zijn complex en draaien vaak rond taaie vraagstukken. Inzicht in de dynamiek van veranderprocessen is daarom cruciaal om ze adequaat te leiden of te ondersteunen.

Tijdens de CIGO-opleiding leer je veranderprocessen inschatten, begrijpen en faciliteren. We leiden je gedurende twee jaar op tot een professional met inzicht in je eigen rol, bijdrage en stijlen.

CIGO is een opleiding van Universiteit Hasselt School of Expert Education (UHasselt SEE) en KU Leuven. Je trekt ook een week naar de Verenigde Staten voor een uitwisselingsprogramma met de Case Western Reserve University, Cleveland.

De 31ste editie van de CIGO-opleiding start in september 2021.

 

Vier goede redenen om je in te schrijven voor CIGO:

1 | Verbonden aan praktijk
De CIGO-opleiding vertrekt vanuit de praktijk. Iedere deelnemer deelt concrete cases met de groep, die we samen uitdiepen. Alles aan deze opleiding is concreet. Van de persoonlijke praktijkvoorbeelden tot de opdrachten bij bestaande organisaties. We dagen je ook voortdurend uit om je nieuwe inzichten meteen toe te passen. Want dat is de beste manier om de expertise te ontwikkelen waarmee je jouw organisatie – of andere organisaties – helpt. Theorie ontdek je ook, voor de structuur en om de praktijkervaringen te onderbouwen. Zo leer je continu in een afwisseling van praktijk en theorie.

2 | Persoonlijke groei
Bij CIGO leer je jezelf echt kennen. Want iedereen geeft en krijgt feedback van elkaar, en dat twee jaar lang. Zo ontdek je wat je krachten en beweegredenen zijn. En leer je om anders te kijken naar jezelf – als individu en deel van een groep. Het resultaat? Na de opleiding sta je sterker in je schoenen. En dat is cruciaal als je anderen succesvol wilt begeleiden.

3 | Leren van anderen
Je groep bestaat uit leidinggevenden, interne adviseurs en consultants, Nederlanders en Vlamingen, vrouwen en mannen, jong en oud. En daar steek je wat van op, omdat:
- je niet alleen over groepen leert, maar ook effectief deel uitmaakt van een groep
- al die mensen hun ervaringen delen uit de meest uiteenlopende sectoren
- je van iedereen feedback krijgt

4 | Wetenschappelijk onderbouwd
Bij ons leer je inspirerende inzichten gebaseerd op academisch onderzoek. Je trekt ook voor een uitwisseling naar Cleveland, Ohio: de bakermat van Appreciative Inquiry. Daar leer je met en van de besten ter wereld in dit domein.

 

Wat kan je van de CIGO-opleiding verwachten en wat kan deze voor jou betekenen?

Docent Luc Verheijen licht toe.


Voor wie? >