Logo UHasselt

menu

OpenBordersMBA


OpenBordersMBA

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

OPENBORDERSMBA

The executive MBA for experienced managers

Een MBA blijft de Rolls-Royce onder de business opleidingen. Wie dat diploma behaalt, ziet zijn carrièrekansen exponentieel stijgen. Want een MBA helpt je om je in je verdere loopbaan te excelleren. Wil je een bredere kijk krijgen op de bedrijfswereld? Je referentiekader met boeiende cases uit de praktijk verder verbreden? En tegelijkertijd je talenkennis opfrissen? Dan is de viertalige (NL-FR-EN-DU) OpenBordersMBA de ideale opleiding voor jou.

OpenBordersMBA is een samenwerking van Universiteit Hasselt School of Expert Education (UHasselt SEE) met HEC-ULg (Luik) en FH Aachen (Aken). Dit tweejarig parttime modulair weekendprogramma geeft managers de mogelijkheid om een MBA getuigschrift te behalen in combinatie met een fulltime job.

Het docentenkorps combineert academische onderbouwing met praktische relevantie door de systematische samenwerking tussen professoren, lectoren, en industrie-experts. Docenten zijn o.a. afkomstig uit België, Duitsland, en Nederland. De internationale focus wordt ook weerspiegeld in de deelnemersgroep met kandidaten die werken voor Euregionale bedrijven actief over heel de wereld. De voertaal van het programma is Engels. Daarnaast worden in de tweede en derde module enkele vakken in het Frans, Duits en/of Nederlands ingericht. Managers die zich willen versterken voor de Euregionale en internationale markt krijgen hiermee de opportuniteit om hun talenkennis verder aan te scherpen. Kennis van Frans en Duits zijn geen toelatingsvereisten.

 

Opzet in drie modules

Het OpenBordersMBA programma bestaat uit 3 modules waarin deelnemers uitgenodigd worden om op basis van hun eigen en elkaars context en ambities te werken rond diverse managementtopics vanuit de volgende perspectieven:

  • Module 1 – Think Globally
  • Module 2 – Act Locally
  • Module 3 – Decide

Naast de 3 MBA modules is er ook een facultatieve Foundation Module: dit is een voorbereidende module die kandidaten zonder een master in management inzicht geeft in basisbegrippen van management (waaronder bijvoorbeeld ook de fundamentele terminologie gebruikt in de overige 3 modules). Op maat van elke deelnemer wordt bepaald welke vakken gevolgd zullen worden. De lessen worden in avond of weekend programmatie aangeboden zodat deelnemers dit kunnen combineren met een fulltime job. 

Ontdek het programma >

 

Koppeling theorie en praktijk

De onderwijsmethoden zetten deelnemers aan tot het leren van en met mekaar. Er wordt o.a. gebruik gemaakt van kleine groepsprojecten, real-life cases, en open discussies met geëngageerde proffen en experten. Een voortdurende terugkoppeling naar de eigen bedrijfservaringen en ambities staat centraal. Deelnemers kunnen in dit stimulerend kader niet alleen investeren in hun kennen en kunnen, maar ook in het uitbouwen van een waardevol netwerk.

 

Voor wie is deze MBA bestemd?

Het OpenBordersMBA programma is een executive management programma voor high potentials actief in de dienstensector of industrie. Het is een tweejarig parttime modulair weekendprogramma die managers de mogelijkheid geeft om een extra diploma te behalen in combinatie met een fulltime job.

Lees meer over onze toelatingsvoorwaarden >