Logo UHasselt

menu

OpenBordersMBA


OpenBordersMBA

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

OPENBORDERSMBA

The executive MBA for experienced managers

Een MBA blijft de Rolls-Royce onder de business opleidingen. Wie dit diploma behaalt, ziet zijn carrièrekansen exponentieel stijgen. Want een MBA helpt je om je in je verdere loopbaan te excelleren. Wil je een bredere kijk krijgen op de bedrijfswereld? Je referentiekader met boeiende cases uit de praktijk verder verbreden? En tegelijkertijd je talenkennis opfrissen? Dan is de viertalige (NL-FR-EN-DU) OpenBordersMBA de ideale opleiding voor jou.

OpenBordersMBA is een samenwerking van UHasselt SEE met HEC Liège en FH Aachen. Dit tweejarig parttime modulair weekendprogramma geeft managers de mogelijkheid om een MBA getuigschrift te behalen in combinatie met een fulltime job.

Het docentenkorps combineert academische onderbouwing met praktische relevantie door de systematische samenwerking tussen professoren, lectoren, en industrie-experts. Docenten zijn o.a. afkomstig uit België, Duitsland, en Nederland. De internationale focus wordt ook weerspiegeld in de deelnemersgroep met kandidaten die werken voor Euregionale bedrijven actief over heel de wereld. De voertaal van het programma is Engels en de eerste module van de OpenBordersMBA wordt volledig in het Engels gegeven. Afhankelijk van de taalvaardigheden van de kandidaten kunnen in de tweede en de derde module van de OpenBordersMBA ook bepaalde lessen worden gegeven in een tweede taal gekozen door de kandidaten (niet moedertaal). Managers die zich willen versterken voor de Euregionale en internationale markt krijgen hiermee de opportuniteit om hun talenkennis verder aan te scherpen. 

Opzet in drie modules

Het OpenBordersMBA programma bestaat uit 3 modules die erop gefocust zijn om  de management skills van de deelnemers aan te scherpen. In deze 3 modules worden deelnemers uitgenodigd om op basis van hun eigen en elkaars context en ambities te werken rond diverse managementtopics vanuit de volgende perspectieven:

  • Module 1 – Think Globally
  • Module 2 – Act Locally
  • Module 3 – Decide

Naast de 3 MBA modules is er ook een facultatieve Foundation Module: dit is een voorbereidende module die kandidaten zonder een master in management inzicht geeft in basisbegrippen van management (waaronder bijvoorbeeld ook de fundamentele terminologie gebruikt in de overige 3 modules). Op maat van elke deelnemer wordt bepaald welke vakken gevolgd zullen worden. De lessen worden in avond of weekend programmatie aangeboden zodat deelnemers dit kunnen combineren met een fulltime job. 

Ontdek het programma >

Koppeling theorie en praktijk

De onderwijsmethoden zetten deelnemers aan tot het leren van en met mekaar. Er wordt o.a. gebruik gemaakt van kleine groepsprojecten, real-life cases, en open discussies met geëngageerde proffen en experten. Een voortdurende terugkoppeling naar de eigen bedrijfservaringen en ambities staat centraal. Deelnemers kunnen in dit stimulerend kader niet alleen investeren in hun kennen en kunnen, maar ook in het uitbouwen van een waardevol netwerk.

Filmpje OpenBordersMBA

Ontdek in onderstaand filmpje hoe jouw ervaring in het OpenBordersMBA programma jouw carrière kan boosten:

 

 

Partners

UHasselt