Logo UHasselt

menu

Postgraduaat Stralingsdeskundige


Postgraduaat Stralingsdeskundige

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

POSTGRADUAAT STRALINGSDESKUNDIGE

Ben je actief in de nucleaire of radiologische sector?
Of word jij in je beroepspraktijk geconfronteerd met ioniserende straling?
Dan is het postgraduaat stralingsdeskundige echt iets voor jou.

Een introductie in kern- en stralingsfysica, de nieuwste inzichten rond nucleaire meettechnieken en de meest recente wet- en regelgeving. Dit postgraduaat geeft jou een bredere – wetenschappelijke en technologische - kijk op radiologische en nucleaire technieken in al haar dimensies.

De opleiding is in overeenstemming met de vereisten op gebied van stralingsbescherming van het KB van 20 juli 2001 voor de 'deskundige bevoegd in de fysische controle' (art. 73.2).

Verschillende modules van het postgraduaat Stralingsdeskundige kunnen ook afzonderlijk gevolgd worden door agenten stralingsbescherming op zoek naar een opleiding om te voldoen aan de opleidingsvereisten van het nieuwe KB voor fysische controle. De externe of interne deskundigen erkend in de fysische controle van uw dienst bepalen het vereiste opleidingspakket. Nieuwe KB (sinds december 2018) voor de fysische controle vindt u via website van het FANC.

Ontdek het programma >

 

Partners

Dit postgraduaat is een samenwerking tussen het Nucleair Technologisch Centrum NuTeC (UHasselt) en de SCK CEN Academy for Nuclear Science and Technology.

Zo garanderen we een perfecte mix van theoretische inzichten en praktijkervaring.