Opleidingen

Als OPLEIDINGSCENTRUM staat het team van Materials and Packaging Research & Services of MPR&S (voorheen het VerpakkingsCentrum) voor u als onderneming of bedrijf klaar.

Technologiecentrum Short.Jpg Technologiecentrum Short.Jpg

ONS OPLEIDINGSAANBOD

Onze ervaring en kennis worden gebundeld en deze communiceren wij in theorie en praktijk door het organiseren van hands-on workshops.  De sessies worden gekenmerkt door een goede balans tussen de theoretische uiteenzetting enerzijds en de praktische toepassing in onze labo's anderzijds.

Indien u - als bedrijf - nood heeft aan een bedrijfsspecifieke opleidingen staan wij paraat om u uitgebreid kennis te verstrekken.

Op regelmatige basis stellen wij onze diensten ook ter beschikking van intercommunales, vakverenigingen en gespecialiseerde organisaties.  In overleg met de betrokken instanties is er zo gelegenheid tot organiseren van seminaries, ontbijtsessies en andere overlegmogelijkheden.

Wil u als KMO graag subsidies of steun ontvangen ?
Indien er voldaan is aan de gestelde voorwaarden, kan er beroep gedaan worden op tegemoetkomingen toepasbaar voor opleidingen die wij geven. Wij raden u aan om eerst te verifiëren of u aan de gestelde voorwaarden voldoet.
Voor meer info kan u doorlinken naar steunmaatregelen via KMO-portefeuille.

WIJ HOUDEN REKENING MET DE GELDENDE GEZONDHEIDS-EN VEILIGHEIDSRICHT-LIJNEN VAN DE OVERHEID EN DE UNIVERSITEIT HASSELT. INDIEN NODIG EN MOGELIJK, WORDT ER EEN GELIJKAARDIG ONLINE ALTERNATIEF AANGEBODEN.

IMO Shoot Deel 2 050

Gaspermeabiliteit

In deze hands-on workshop leer je de theorie en praktijk van gasdoorlaatbaarheid als belangrijke eigenschap van verpakkingsmaterialen en –concepten.

Doelstelling
Zelfstandig data leren interpreteren, evalueren en vertalen naar de toepassing. Hands-on analyse naar gaspermeabiliteit.

Wil u graag deelnemen aan deze interessante workshop?

Laat hier gerust uw gegevens na, dan contacteren wij u voor een volgende sessie.

VC 12

Sealen

In deze hands-on workshop leer je de theorie en praktijk van sealen als belangrijke eigenschap van verpakkingsmaterialen en –concepten.

Doelstelling
Inzicht verwerven in relevante sealtechnologieën en heat sealbare materialen voor de voedingsindustrie. Leren uitvoeren van sealtesten en interpreteren van de resultaten.

Wil u graag deelnemen aan deze interessante workshop?

Laat hier gerust uw gegevens na, dan contacteren wij u voor een volgende sessie.

Nutec

Bedrijfsspecifieke opleiding

Materials and Packaging Research & Services of MPR&S (voorheen het VerpakkingsCentrum) werkt, als (dienstverlenende) onderzoekscel complementair samen met de voor Vlaanderen unieke, universitaire opleiding Industrieel ingenieur Verpakkingstechnologie.
Door deze samenwerking is zij een ideale partner in het verzorgen van verpakkingsgerelateerde opleidingen voor professionele medewerkers. De projectingenieurs hebben de vereiste didactische expertise en de up-to-date kennis van het verpakkingsgebeuren binnen hun expertises. De onderwerpen van de opleidingen kunnen variëren van algemene verpakkingsaspecten tot zeer specifieke opleidingen op vraag van de klant. Als voorbeeld kan de in-bedrijf training van labomedewerkers voor het genormeerd uitvoeren van gaspermeabiliteitsmetingen, reeds verzorgd in diverse bedrijven, aangehaald worden.

Subsidies via de pijler 'Advies' in de KMO Portefeuille - Erkenningsnr. DV.A217905