Dies Natalis 2022

28 mei is de geboortedag, Dies Natalis, van onze universiteit. Die dag vieren we traditioneel met lezingen, panelgesprekken, het universiteitsconcert en als kers op de taart de uitreiking van eredoctoraten. Dit jaar vieren we onze 49e verjaardag op 23 en 24 mei met als thema 'kindness'.

18 05 30 Dies Natalis 026 (1) 18 05 30 Dies Natalis 026 (1)

Eredoctoraten voor bruggenbouwers

Met gepaste trots reiken wij dit jaar onze eredoctoraten uit aan wetenschappers die zich inzetten om een positief verschil te maken. Psychiater Dirk De Wachter, econoom Christian Grönroos, filosofe Annemarie Mol en sociologe Stella Nkomo zijn vier moedige, geëngageerde individuen die met hun werk bruggen slaan en het welzijn van mens en samenleving bevorderen. Kindness loopt als een rode draad doorheen hun werk.

Hierbij aansluitend reiken we dit jaar ook een speciale erkenning uit aan de organisatie Te Gek!? voor haar jarenlange inzet voor geestelijke gezondheidszorg.

Programma

Uitreikingsplechtigheid

De uitreiking van de eredoctoraten vindt plaats op dinsdag 24 mei van 14.30 tot 16.15 uur in aula H6 op campus Diepenbeek.

Facultaire activiteiten

School voor Sociale wetenschappen en faculteit Architectuur en kunst
  • Maandag 23 mei, lezing met aansluitend paneldiscussie en Q&A door Stella Nkomo.
  • Dinsdag 24 mei, conversatie met Annemarie Mol en aansluitend boekpresentatie.
    Meer info

Universiteitsconcert

universiteitsconcert 2022

'Bowie Live' is een spectaculaire multimediashow van een 12-koppige band die de muziek en wereld van Bowie weer tot leven wekken. En dat met veel oog voor detail en waanzinnige visuele effecten. Meer dan eens denk je aanwezig te zijn bij een concert van de grootmeester zelf!

Feestelijke afsluiter van de Dies Natalis voor personeel en genodigden, dinsdag 24 mei om 20.00 uur in CCHA.
Klik hier om in te schrijven