Seniorenuniversiteit

De Seniorenuniversiteit Hasselt organiseert jaarlijks meer dan twintig lezingen voor senioren. De onderwerpen van de lezingen zijn zeer afwisselend en van een wetenschapsjournalistiek niveau. Verder biedt de Seniorenuniversiteit zijn leden jaarlijks een culturele daguitstap en een meerdaagse culturele reis aan.

De organisatie is in handen van een stuurgroep, die bestaat uit een team van vrijwillige medewerkers. De UHasselt zorgt voor administratieve en logistieke ondersteuning en versterkt de stuurgroep met een stafmedewerker van Wetenschapscommunicatie. Hierdoor is de Seniorenuniversiteit nauw verankerd met de UHasselt.

Alle lezingen gaan door in de UHasselt - Campus Diepenbeek - Agoralaan - gebouw D te Diepenbeek. (aula's H5 en H6)

Ouderworden 4 Ouderworden 4

Programma

In deze sectie vindt U alle details omtrent het huidige programma, de ééndaagse uitstap en de meerdaagse reis die de Seniorenuniversiteit jaarlijks aanbiedt aan haar leden.

Ook kan U hier vroegere lezingen terugvinden in het archief.

Tot slot vermelden we ook meer details omtrent de GDPR-regeling die binnen onze organisatie van toepassing is.

Programmabrochure 2023-2024

Agenda

27 jan

Anders kijken, meer zien: een blik achter de schermen van het KMSKA.

27 januari 2025 14.00 Campus Diepenbeek H5 en H6
Alle agendaitems

Stuurgroep

Stuurgroep

De begeleiding van dit programma wordt toevertrouwd aan een stuurgroep. Deze is als volgt samengesteld:

Voorzitter: Jos Thys

Erevoorzitter: Willy Goetstouwers

Leden:

 • Agnes Delsaer
 • Jacques Dewez
 • Betty Goens
 • Willy Meertens
 • Willy Orlandini
 • Patrick Reygel
 • Jos Schepers
 • Lambert Stals
 • Marc Thoelen
 • Jef Vanvoorden
 • Koos Jaap van Zwieten
 • Els Smeyers (Stafmedewerker Wetenschapscommunicatie)

CoördinatorClaire Prenten

Adobestock 316658916 Preview

Lid worden?

Seniorenuniversiteit UHasselt kent een groot succes. Hierdoor kun je niet onmiddellijk lid worden. Om lezingen bij te wonen zijn er twee mogelijkheden:

 1. Je kan vrij naar een lezing komen als het onderwerp je aanspreekt én er voldoende ruimte beschikbaar is. Dit laatste is pas kort voor de aanvang van de lezing duidelijk (telkens stipt om 14.00 uur). Kom dus niet te vroeg! Je betaalt dan een vast bedrag van 8 euro.

 2. Natuurlijk kun je ook een gewoon lidmaatschap nastreven. Daartoe moet je je aanmelden op de reservelijst. Dit doe je door je gegevens (voornaam, naam, adres en e-mail adres) in te vullen in het aanmeldingsformulier. Hierdoor kom je automatisch op de reservelijst terecht waaruit we na afloop van elk academiejaar nieuwe leden rekruteren in volgorde van inschrijving. Gelieve echter te noteren dat deze reservelijst momenteel erg lang is. (>300 kandidaten) Als je weet dat we elk academiejaar gemiddeld een 100 tal nieuwe leden kunnen uitnodigen heb je een idee van de wachttijd. Gelieve ons ook te verontschuldigen dat we niet elke aanvraag tot opname op de reservelijst persoonlijk beantwoorden.Het automatische antwoord dat je ontvangt na het invullen van het formulier volstaat als bewijs van inschrijving.

Contact en ligging

Seniorenuniversiteit

Gebouwd April18 03
Locatie

UHasselt - Campus Diepenbeek

Agoralaan - Gebouw D

3590 Diepenbeek