Cultuur

Organiseersubsidie

Wil je graag zelf een leuke activiteit organiseren? Een kookworkshop, comedy, free-podium,...? Maak dan gebruik van onze organiseersubsidie! Check de voorwaarden hier (pdf, 59 KB). Het aanvraagformulier vind je in jouw elektronisch studentendossier.

Pexels Josh Sorenson 976866

Op de agenda

Houd onze social media pagina's (@stuvouhasselt) in de gaten alle voor culturele activiteiten.

Studentenvoorzieningen zet CULTUUR in the picture!

Ontdek ons volledig cultureel aanbod:

Tegemoetkomingen voor studenten:

 • CASHBACK CULTUUR! UHasselt studenten kunnen een tussenkomst van 50% aanvragen voor hun persoonlijk ticket van alle voorstellingen van de Culturele Centra in Vlaanderen, de Bootstraat, het Nieuwstedelijk (Hasselt) én Cinema Zed met een maximum van € 30 per academiejaar (aanvraagformulier via het elektronisch studentendossier).
  Museumliefhebber? 
  Vanaf nu is de cashback cultuur ook geldig bij aankoop van een Museumpas én voor je toegangsticket tot één van de Belgische musea. 
  Als UHasselt student kan je een Museumpas aankopen aan de helft van de prijs! 
  Koop eerst je Museumpas aan en vraag daarna een cultuur cashback van 50% aan via het formulier in je studentendossier. 
  Opgelet: deze tegemoetkoming geldt niet voor doctoraatsstudenten of studenten die onder een creditcontract zijn ingeschreven.
 • Goedkope tickets voor voorstellingen in CCHA: Alle -26 jarigen kunnen bij het CCHA standaard genieten van een reductieprijs van 50% met een minimum van 8 euro voor theater, dans, klassieke muziek, jazz,... De UHasselt doet er nog een schepje bovenop en biedt zelfs 50% tussenkomst aan voor alle voorstellingen cabaret, comedy en poprock binnen het CCHA.
  Dankzij het cashbacksysteem ontvang je dus nog eens 50 % korting op jouw reeds verlaagde inkomprijs!

 • Organiseersubsidie
  Wil je graag zelf een leuke activiteit organiseren? Een kookworkshop, comedy, free-podium,...? Maak dan  gebruik van onze organiseersubsidie! Check het reglement voor het toekennen van organiseersubsidies.  (pdf, 59 KB)

Jaarlijkse events i.s.m culturele partners:

 • Student Take Off: dé start van het academiejaar op het Kolonel Dusartplein in Hasselt, georganiseerd door de UHasselt, PXL, UCLL en Stad Hasselt.
 • Gratis filmpremière bij Kinepolis: 1x per jaar organiseert studentenvoorzieningen een gratis avant-première in Kinepolis Hasselt.
 • Jaarlijkse culturele uitstap, vb. kerstmarkt Aken,...
 • Grote culturele voorstellingen aan heel voordelige tarieven vb Bart Peeters, Alex Agnew, Night of The Proms,...

Beleving op de campus:

 • Piano op de agora: laat je muzikale talent horen!
 • Culturele activiteiten op en rond de campus (workshops, wandelingen, optredens,...)
 • Tal van andere events i.s.m interne partners

Wedstrijden: 

We doen regelmatige leuke give-aways of wedstrijden met gratis tickets voor culturele activiteiten.. Houd zeker je mailbox en onze social media pagina's (@stuvouhasselt) in de gaten. Wedstrijdreglement 

Heb je leuke suggesties?

Mail cultuur@uhasselt.be

Contactpersoon: Hanne Kuczwalski

Cashback Cultuur

Ga voortaan dankzij onze tussenkomst met 50% korting naar een voorstelling van keuze in de culturele centra van Limburg, Cinema Zed of het Nieuwstedelijk of bezoek een museum met 50% korting!

Concert 768722 960 720