Logo UHasselt

menu

Campusleven


Studentenleven

Campusleven

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

CULTUUR

Studentenvoorzieningen zet cultuur in the picture:

  • Student Take Off: dé start van het academiejaar op het Kolonel Dusartplein in Hasselt, georganiseerd door de UHasselt, PXL, UCLL en Stad Hasselt.
  • Gratis film première bij Kinepolis: 1x per jaar organiseert studentenvoorzieningen een gratis avant-première in Kinepolis Hasselt.
  • Vanaf 2017-2018 kunnen de studenten van de UHasselt 50% tegemoetkoming van de betaalde inkomprijs aanvragen voor alle culturele activiteiten van de Culturele Centra in Limburg en de Muziekodroom (Hasselt) met een maximum van € 30 per academiejaar (aanvraagformulier via het elektronisch studentendossier).
  • Goedkope tickets voor voorstellingen in CCHA: vanaf 2016-2017 kunnen alle -26 jarigen bij het CCHA standaard genieten van een reductieprijs van 50% met een minimum van 8 euro voor theater, dans, klassieke muziek, jazz,...
    De UHasselt doet er nog een schepje bovenop en biedt zelfs 50% tussenkomst aan voor alle voorstellingen cabaret, comedy en poprock binnen het CCHA. 
  • Poëziewedstrijd: jaarlijks wordt er een poëziewedstrijd georganiseerd. Alle ingeleverde gedichten worden uitgegeven in een dichtbundel. Tijdens een slotdiner wordt de winnaar van de wedstrijd bekend gemaakt.
  • Daarnaast worden er door het jaar ook andere culturele activiteiten georganiseerd zoals opera, musical,...

Hou je mailbox/studentendossier in de gaten voor concrete info!

Wanneer je graag zelf een culturele activiteit organiseert voor je medestudenten, kan je een cultuursubsidie aanvragen.

Meer info: cultuur@uhasselt.be - 011 26 81 72Het cultuurmekka van Hasselt deelt haar programma mee via de onderstaande link.

Een actieve en gedifferentieerde ontmoetingsplek voor podiumkunsten, klassieke muziek en beeldende kunsten. Enerzijds biedt het huis breder toegankelijke voorstellingen aan, anderzijds is het cultuurcentrum een huis voor hedendaagse kunstvormen. Ook de kunsteducatie, zowel naar programmering als naar het onderwijs, is een essentiële component voor de werking van het CCHA.

Heb je zin om een theater - of dansduik te nemen, kijk dan wat voor interessants ze vanavond voor jou in petto hebben. Op vertoon van je UHasselt studentenkaart krijg je 50% tussenkomst voor alle voorstellingen COMEDY en POPROCK binnen het CCHA.

Programma >>

Kaartverkoop 
Kunstlaan 5
3500 Hasselt
tel. 011 22 99 33
kaartverkoop@ccha.be
informatie
Kunstlaan 5
3500 Hasselt
tel. 011 22 99 31
info@ccha.be

De Muziekodroom is een muziekcentrum in Hasselt waar zowel de actieve muziekant als de passieve popconcument terecht kan.

Dankzij het pionierswerk van de provincie Limburg qua popbeleid en een snelle groeifase betrekt Muziekodroom een unieke positie in het Belgische cultuurlandschap. Hun aanbod bestrijkt de diverse facetten van popmuziek en breidt zich steeds verder uit. Op dit moment beschikken ze over twee concertzalen, 3 repetitielokalen, 6 leslokalen, een dj-lab, een softwarelab en een café met playpodium.

Dankzij de geïntegreerde werking bereiken ze wekelijks een duizendtal jongeren die op één of andere manier hun passie voor popmuziek beleven in Muziekodroom. Ze kijken er naar uit om ook jou snel te ontmoeten. Iedereen is altijd welkom!

Programma >>

Muziekodroom
Bootstraat 9
3500 Hasselt
Tel: 011/23 13 13
Fax: 011/26 28 49
info@muziekodroom.be

 

 

Z33

 

 

Zebracinema

Kunstencentrum Z33 (een afkorting van het adres: Zuivelmarkt 33) focust op vormgeving en actuele kunst via integrale en multidisciplinaire projecten: tentoonstellingen, media, film, dans, theater, muziek, workshops,...

Z33, een initiatief van de provincie Limburg, is gehuisvest in het voormalige Hasseltse Begijnhof. De architectuur van het verleden dient er als het ware het heden. Het netwerk van huisjes, zalen en ruimtes biedt ongebreidelde opties voor de interdisciplinaire projecten van 23.

Klik hier voor alle info over de Z33 projecten.

ZEBRACINEMA PROJECTIE >>

Z33
Zuivelmarkt 33
3500 Hasselt
Tel: 011/29 59 60
Info@z33.be

 

Opgelet! Tijdens de verbouwingen van de zebrazaal in Hasselt wordt de grote aula van de universiteit de nieuwe uitvalsbasis. Check dus zeker het filmaanbod van zebracinema najaar 2016 op de stadscampus UHasselt. 

BELGIE, het enige erkende kunstencentrum in Limburg, gelegen in een gerenoveerd industrieel pand, presenteert op continue basis een opvallend jong en veelzijdig en veelzijdig aanbod van vernieuwende culturele activiteiten. Kunstencentrum BELGIE werkt vanuit een zo ruim mogelijk palet van disciplines en subgenres: van beeldende kunsten over film, muziek en podiumproducties tot interdisciplinaire creaties en festivals.

De trendsettende agenda heeft lokale tot internationale accenten en laat zien wat er 'nu' beweegt in het cultureel-artistieke landschap, maar wat eerder 'morgen' zal worden geconsumeerd.

Meer weten? Kunstencentrum BELGIE.

Burgemeester
Bollenstraat 54
3500 Hasselt
T. 0032-11-22 41 61
F. 0032-11-23 26 59
belgie@skynet.be