Logo UHasselt

menu

Campusleven


Studentenleven

Campusleven

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

CULTUUR

COMING SOON

GECANCELLED: CULTURE BITES 2020

BOTERHAMMEN OP DE AGORA
Meer informatie volgt 

UITGESTELD: JAARLIJKS CULTUUREVENT I.S.M PXL/UCLL
Mamma Mia (Musical) 
Uitgesteld naar voorjaar 2021
Stadsschouwburg Antwerpen
Ga mee aan voordelig studententarief! 

GRATIS TICKETS VOOR VERSCHILLENDE VOORSTELLINGEN

Radio Guga: Ongehoord 
07.02.2020
Velinx 

Wim Helsen & Johan Petit: Hoe te leven 
24.10.2020 
C-Mine

Meer informatie volgt binnenkort! Houd zeker onze Facebookpagina in de gaten! 

Studentenvoorzieningen zet cultuur in the picture:

  • Student Take Off: dé start van het academiejaar op het Kolonel Dusartplein in Hasselt, georganiseerd door de UHasselt, PXL, UCLL en Stad Hasselt.
  • Gratis film première bij Kinepolis: 1x per jaar organiseert studentenvoorzieningen een gratis avant-première in Kinepolis Hasselt.
  • CASHBACK CULTUUR! Studenten kunnen van de UHasselt 50% tegemoetkoming van de betaalde inkomprijs aanvragen voor alle culturele activiteiten van de Culturele Centra in Limburg, de Muziekodroom (Hasselt) én het Nieuwstedelijk (Hasselt) met een maximum van € 30 per academiejaar (aanvraagformulier via het elektronisch studentendossier).
  • Goedkope tickets voor voorstellingen in CCHA: Alle -26 jarigen kunnen bij het CCHA standaard genieten van een reductieprijs van 50% met een minimum van 8 euro voor theater, dans, klassieke muziek, jazz,... De UHasselt doet er nog een schepje bovenop en biedt zelfs 50% tussenkomst aan voor alle voorstellingen cabaret, comedy en poprock binnen het CCHA. 
    Dankzij het cashbacksysteem ontvang je dus nog eens 50 % korting op jouw reeds verlaagde inkomprijs!
  • Piano op de agora: laat je muzikale talent horen! 
  • Daarnaast worden er door het jaar ook andere culturele activiteiten georganiseerd zoals opera, musical,...

Hou je mailbox/studentendossier in de gaten voor concrete info!

Wanneer je graag zelf een culturele activiteit organiseert voor je medestudenten, kan je een cultuursubsidie aanvragen.

 

Meer info: cultuur@uhasselt.be - 011 26 81 72Het cultuurmekka van Hasselt deelt haar programma mee via de onderstaande link.

Een actieve en gedifferentieerde ontmoetingsplek voor podiumkunsten, klassieke muziek en beeldende kunsten. Enerzijds biedt het huis breder toegankelijke voorstellingen aan, anderzijds is het cultuurcentrum een huis voor hedendaagse kunstvormen. Ook de kunsteducatie, zowel naar programmering als naar het onderwijs, is een essentiële component voor de werking van het CCHA.

Heb je zin om een theater - of dansduik te nemen, kijk dan wat voor interessants ze vanavond voor jou in petto hebben. Op vertoon van je UHasselt studentenkaart krijg je 50% tussenkomst voor alle voorstellingen COMEDY en POPROCK binnen het CCHA.

Programma >>

Kaartverkoop 
Kunstlaan 5
3500 Hasselt
tel. 011 22 99 33
kaartverkoop@ccha.be
informatie
Kunstlaan 5
3500 Hasselt
tel. 011 22 99 31
info@ccha.be

De Muziekodroom is een muziekcentrum in Hasselt waar zowel de actieve muzikant als de passieve popconsument terecht kan.

Dankzij het pionierswerk van de provincie Limburg qua popbeleid en een snelle groeifase betrekt Muziekodroom een unieke positie in het Belgische cultuurlandschap. Hun aanbod bestrijkt de diverse facetten van popmuziek en breidt zich steeds verder uit. Op dit moment beschikken ze over twee concertzalen, 3 repetitielokalen, 6 leslokalen, een dj-lab, een softwarelab en een café met playpodium.

Dankzij de geïntegreerde werking bereiken ze wekelijks een duizendtal jongeren die op één of andere manier hun passie voor popmuziek beleven in Muziekodroom. Ze kijken er naar uit om ook jou snel te ontmoeten. Iedereen is altijd welkom!

Programma >>

Muziekodroom
Bootstraat 9
3500 Hasselt
Tel: 011/23 13 13
Fax: 011/26 28 49
info@muziekodroom.be

 

 

Z33

 

 

Zebracinema

Kunstencentrum Z33 (een afkorting van het adres: Zuivelmarkt 33) focust op vormgeving en actuele kunst via integrale en multidisciplinaire projecten: tentoonstellingen, media, film, dans, theater, muziek, workshops,...

Z33, een initiatief van de provincie Limburg, is gehuisvest in het voormalige Hasseltse Begijnhof. De architectuur van het verleden dient er als het ware het heden. Het netwerk van huisjes, zalen en ruimtes biedt ongebreidelde opties voor de interdisciplinaire projecten van 23.

Klik hier voor alle info over de Z33 projecten.

ZEBRACINEMA PROJECTIE >>

Z33
Zuivelmarkt 33
3500 Hasselt
Tel: 011/29 59 60
Info@z33.be

 

 

De afdeling Cultuur van dienst studentenvoorzieningen UHasselt organiseert op regelmatige basis wedstrijden waarbij gratis tickets voor allerhande culturele activiteiten worden aangeboden. 

 

Wedstrijdreglement